“Iedereen komt met een lach het digitale Open Huis binnen”

Naduni zat door de corona-maatregelen ineens alleen thuis. Ze piekerde veel. Hoe moest ze nu de dag doorkomen? Tot één van haar coaches vertelde over Samen Online. Een online omgeving op de website van Pameijer waar cliënten digitaal contact met elkaar kunnen hebben. Ook staan hier allerlei online trainingen en cursussen om jezelf te ontwikkelen.


Ze is geboren op Sri Lanka. Inmiddels woont Naduni zeker 20 jaar in Rotterdam. Als gastvrouw werkt ze in de ouderenzorg. “Dat werk doe ik nu niet”, zegt Naduni. “Ouderen zijn nu extra kwetsbaar. Ook ga ik niet naar muziekles en mijn ouders zoek ik nu niet op. Ik mis het allemaal enorm, maar ik wil niemand in gevaar brengen. Ik blijf voorlopig thuis.”


Extra energie en balans

Naduni woont zelfstandig onder begeleiding. Binnen blijven was wel even wennen voor de actieve Naduni. Ze is erg dankbaar dat Pameijer snel Samen Online heeft ontwikkeld toen de corona-maatregelen ingingen. Haar dagen zijn daardoor zeker niet saai. “Ik gebruik het bijna elke dag. QiGong doe ik graag. Dit zijn eenvoudige oefeningen die je extra energie en balans geven. De groepsgesprekken vind ik heel leuk. Veel mensen hebben het moeilijk. Toch komt iedereen met een lach het digitale Open Huis binnen. De begeleiding van de ervaringsdeskundigen daarbij is geweldig.”

Leren omgaan met verandering

Op maandag volgt Naduni cursussen. Daarnaast doet ze de cursus Omgaan met verandering. “Door mijn handicap heb ik soms moeite met verandering. Als ik weer naar mijn werk kan, is daar denk ik veel veranderd. Dankzij deze cursus kan ik daar straks beter mee omgaan.”

Bezoek wordt weer makkelijker

Naduni heeft veel contact met haar werkcoaches. “Ze zijn heel lief voor me en bellen regelmatig om te vragen hoe het gaat. Ik doe hetzelfde terug. Voor hen is deze tijd ook zwaar. Gelukkig kunnen ze weer wat makkelijker bij mij thuis langskomen. Zij weten heel goed wat de regels zijn. Verder blijf ik voorlopig heel voorzichtig met bezoek.”

Naduni wil heel graag iets terug doen voor iedereen die voor haar klaar staat. Daarom werkt ze aan een inspirerende webblog om anderen kracht te geven in deze tijd.

Het resultaat

Dit heeft Naduni nu al bereikt

  1. Omgaan met veranderingen
  2. Goede gesprekken hebben
  3. Meer energie en balans in haar leven
  4. Digitale vaardigheden ontwikkeld