‘Ik ben altijd op zoek naar oplossingen die het leven gemakkelijker maken’

Zo’n 15 jaar lang leefde Heidi vooral binnenshuis. Door chronische overprikkeling en bijkomende klachten had ze moeite om zich staande te houden. Inmiddels werkt ze alweer zo’n 5 jaar bij de ICT Academie. En ontwikkelde ze ‘Helpi’, een app voor mensen die door aanvallen tijdelijk niet kunnen communiceren.

ICT Academy

Vanuit haar interesse voor computers kwam Heidi in 2017 terecht bij de ICT Academy, waar ze in een autistisch vriendelijke omgeving een aantal zelfstudies kon doen. Zo leerde ze onder andere Java, Android development en Android Material Design. ‘Nog steeds is het erg lastig in deze snelle en luiduchtige maatschappij. Maar het programmeren heeft mijn leven toch een richting gegeven.’

Helpi

De kennis uit haar studies hielp haar bij het verbeteren van bestaande apps, bijvoorbeeld een app van het Epilepsiefonds. Toen deze niet meer werd ondersteund, besloot ze op verzoek van een kennis die de app gebruikte, om zelf een nieuwe app te ontwikkelen.

Het werd de Helpi: een app voor mensen die door een aanval tijdelijk niet goed kunnen communiceren, maar wel een omstander om hulp kunnen vragen. De app helpt om hun situatie aan omstanders te verduidelijken. Je kunt een alarmtekst, medische gegevens en contactpersonen invoeren die je tijdens het alarm kunt laten zien. Omstanders kunnen, als je daar voor kiest, vanuit de alarmmodus noodcontacten bellen.

Heidi.jpg

De app is gratis verkrijgbaar via de Google play store.

Nieuwe ideeën

Heidi is heel blij met haar werk bij de ICT Academy. ‘Bij de ICT Academy ben ik onder de mensen. Ze accepteren me zoals ik ben en ik leer om beter te communiceren. Programmeren geeft me rust. Ik ben altijd op zoek naar oplossingen die het leven gemakkelijker maken en bij de ICT Academy krijg ik de kans om mijn ideeën verder uit werken.’

Haar grote droom? Het ontwikkelen van nieuwe zelfhulp apps voor mensen met een beperking, samen met cliënten en deskundigen. Je kunt haar nieuwe projecten volgen via haar persoonlijke blog.

Het resultaat

Dit heeft Heidi nu al bereikt

  1. Omgaan met haar chronische overprikkeling
  2. Zelfacceptatie
  3. Minder angst in contact met mensen
  4. Meer durven ondernemen in de buitenwereld
  5. Leren programeren
  6. Ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen