Voeding en bewegen

Welkom! Op deze pagina vind je allerlei informatie over gezond eten, koken en bewegen. We houden je op de hoogte met filmpjes en tips. Ook zijn er elke dag activiteiten over voeding en bewegen. 

Agenda - welke dag wil jij meedoen?

Is er een activiteit waar je aan mee wilt doen? Bekijk de instructie over hoe je dat doet.
Bekijk ook de weekagenda voor andere activiteiten.

  1. Maandag
  2. Vrijdag

In beweging met... Yin Yoga

Wil je meer rust in je hoofd en beweging? Doe dan deze 5e Yin yoga les. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de ademhaling en de ontspanning van lichaam en geest centraal staan.

In beweging met... studenten Sport & Bewegen (Albeda College)

Al meer dan 10 jaar bezoeken cliënten vanuit verschillende werkt-locaties in de winter de Topsporthal van het Albeda College. Studenten van de opleiding Sport & Bewegen begeleiden dan een aantal weken sport- en bewegingsactiviteiten. Deze winter is dit helaas niet mogelijk. De studenten hebben daarom filmpjes opgenomen waarin ze bewegingen voordoen. Deze kun je thuis of op de groep ook doen om op een leuke manier beweging te blijven.

Ronald geeft tips over de nieuwe maatregelen en waar je rekening mee moet houden als je boodschappen doet.

Lees verder

Clarissa vertelt in haar blog hoe het is om na lange tijd weer te werken én te sporten. En deelt een lekker recept voor een spinazie wokgerecht.

Lees verder

Clarissa kijkt uit naar de opening van haar sportschool. Ook deelt ze een recept voor pasta pesto met tomaatjes en spinazie. En hoe makkelijk je zelf de pesto maakt.

Lees verder

In beweging met... studenten: lopen

Studenten laten verschillende loopoefeningen zien. Doe ze thuis of samen op de groep. Maak er een wedstrijdje van!

In beweging met... studenten: mikken

De uitdaging in dit filmpje is mikken met toiletpapier. Verzamel alvast alle wc-rollen en kom op een leuke manier in beweging.

In beweging met... Ronald

Sporten is nog steeds lastig om maar we hoeven niet stil te zitten. Ronald heeft weer een paar makkelijke oefeningen die iedereen gewoon thuis of buiten kan doen. Hierdoor blijf je lekker fit en in beweging. Succes!

Tips over voeding en beweging

Ga er lekker op uit in het Kralingse Bos. Hier vindt moet vind zijn je een route langs verschillende wandelpaadjes, lekker tussen het groen.

Lees meer

Ooit wel eens een wandelmeditatie geprobeerd? Hier wat tips om er mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Wandel via groene singels naar het historische Delfshaven. Vanuit de Veerhaven vaar je de Maas over naar Hotel New York of je loopt de Erasmusbrug over.

Lees meer

Doe mee op Facebook

Ben je op zoek naar meer tips, ideeën of contact? In onze besloten Facebookgroep Samen online wordt veel gedeeld! Neem je een kijkje?