Opgroeien

Zit je ergens mee? Vind je het moeilijk om met anderen te praten? Gaat het thuis of op school niet goed? Samen zoeken we de beste oplossing voor jouw vraag.

Je wilt je graag ontwikkelen en vaardigheden leren. Je ouders willen je graag een goede opvoeding geven. Soms is daar extra ondersteuning bij nodig. Met Ambulante Ondersteuning Groeit Op bieden we dit.

Je wil graag meedoen op school. En je ontwikkelen. Op een plek waar mensen je begrijpen en waar je jouw talenten kan laten zien. Op dit moment ga je niet naar school. Het Onderwijsgericht Dagprogramma Goudseplein kan helpen door onderwijs en begeleiding op maat.

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld door problemen met de opvoeding. Of met gezondheid of geld. Wil je als gezin sterker staan? ‘Gezinsondersteuning’ kan hierbij helpen.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind zich prettig voelt in een veilige omgeving. In het Ontwikkel-centrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Een kind met een verstandelijke beperking heeft speciale zorg nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Soms lukt het niet meer om die zorg thuis te bieden. Een kleinschalige woonvorm kan dan een oplossing zijn.

De zorg voor een kind of volwassene met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking kan intensief zijn. Met ‘Respijtzorg - logeren’ ontlasten we je tijdelijk en kun jij weer op adem komen.

Opgroeien gaat vaak met vallen en opstaan. Soms lukt dat (tijdelijk) thuis niet meer. Met crisisopvang kun je op adem komen. Samen werken we aan een oplossing.

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een gezinshuis een oplossing zijn.

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Hebben jullie al veel meegemaakt? Gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan oplossingen. ‘Samen met thuis’ kan hierbij helpen.

We ondersteunen je bij het versterken van jouw vaardigheden. In het Multifunctioneel centrum volg je (speciaal) onderwijs of loop je stage.

Je wilt graag dat je kind kan meedoen bij het (speciaal) onderwijs. Soms lukt dit alleen met extra ondersteuning. Zodat je kind zich optimaal kan ontwikkelen in een veilige omgeving. Samen met andere kinderen.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind alle kansen krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. In het Ontwikkelcentrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind alle kansen krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. In het Ontwikkelcentrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Wanneer je 18 jaar wordt, verandert er veel. Ineens ben je volwassen en worden er andere dingen van je gevraagd. Je gaat op zoek naar passend werk. Of verhuist naar een andere woning. En krijgt te maken met nieuwe mensen die jou ondersteunen. Dat kan best spannend zijn! ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ helpt je hierbij.

Je wil graag leren om op jezelf wonen. En je eigen keuzes te maken. ‘Voorbereidend kamertraining’ helpt je hierbij.

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een kleinschalige woonvorm een oplossing zijn.

Misschien heb je al veel meegemaakt. Je bent dakloos. Met crisisnachtopvang kun je op adem komen. Er ontstaat rust om samen aan een oplossing te werken. En om je leven weer op orde te krijgen.

Je wilt een goede relatie met je gezin of familie. Maar loopt in je dagelijkse leven steeds weer tegen dezelfde dingen aan. Bijvoorbeeld problemen met gezinsleden of familieleden die voor jou belangrijk zijn. Soms komt dat omdat jullie op een bepaalde manier op elkaar reageren. Door gewoonten die in jouw gezin van herkomst zijn ontstaan. Zonder dat jullie dat zelf weten. ‘Contextuele analyse’ helpt je om deze gewoonten duidelijk te krijgen.

Ondersteuningen

Sluit map

Praktische stappen

  1. Stap 1 Welke hulp heb je nodig?
  2. Stap 2 Heb je een indicatie of een beschikking of een pgb?
  3. Stap 3 Wat moet je betalen?
  4. Stap 4 Wat spreken we samen af?
  5. Stap 5 Aan de slag

Advies nodig?

Heb je een vraag over deze stappen? Bel of mail gerust, we geven je graag advies.

088 271 00 00 info@pameijer.nl

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Denk je met ons mee?

We doen ons best om iedereen goed te helpen. Maar zorg kan natuurlijk altijd beter. Daar heb jij vast goede ideeën over. Die horen we heel graag! Of je nu cliënt, familielid of medewerker bent. Want hoe meer meedenkers, hoe beter.

Lees verder