Na NYC begon ik iedere ochtend met een smoothie met fruit en groenten, omdat ik ontbijten nog erg lastig vond en zo toch gezonde voedingsstoffen binnenkreeg.
Ook werd ik lid van de sportschool, haha! Ik kan er nu om lachen, maar wat voelde ik me onzeker die eerste periode daar. Gelukkig had ik een maatje die met me meeging en me geruststelde wanneer ik angstig werd, want alleen had ik het destijds niet gedurfd. En nu baal ik stiekem dat de sportschool dicht is en ik mijn gebruikelijke drie keer per week sporten voorlopig niet meer kan doen. Vandaag de dag sport ik meestal alleen, soms met een maatje. Soms fitness, soms danslessen zoals Zumba. Ik mis het fitnessen wel, het dansen doe ik nu thuis en dat helpt me wanneer ik me somber voel. Dan zet ik vrolijke Kaapverdiaanse muziek op en dans mijn hele huis rond.
Qua eten is het voor mij wel een hele zoektocht geweest naar wat het beste bij me past, ook vanwege gezondheidsklachten. Ik heb vele tips gekregen van mensen uit mijn omgeving en de komende weken zullen wij zelf vanuit Team Voeding & Bewegen ook super goede tips delen. De belangrijkste geef ik nu alvast weg: luister vooral naar jouw eigen lichaam, want wat voor de één goed werkt, hoeft niet voor jou te werken. Probeer vooral dingen uit en kijk wat goed voelt voor jou.
Toen ik in 2015 weer op mezelf ging wonen, nam ik een bak aan inspiratie mee om verder uit te vogelen wat goed voor mij werkt. Koken is een enorme passie van me, waar ik mijn spreekwoordelijke ei in kwijt kan na een lange werkdag of me als hobby prima mee vermaak op mijn vrije dagen. Ik vind het heerlijk om lang in de keuken te staan en andere mensen blij te maken met mijn kookkunsten.
Door de jaren heen, merkte ik dat mijn lichaam het meest blij wordt van veel groenten, waardoor ik hier de focus op leg in bijna alle gerechten die ik maak. Twee jaar geleden ben ik gestart met mijn moesbalkon, zodat ik mijn eigen groenten en kruiden kan kweken. Ik ben begonnen met een paar potjes maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige moestuin, zoals je op de foto kunt zien. Mijn moesbalkon is heel belangrijk voor me geworden. De plantjes hebben iedere dag aandacht nodig, wat betekent dat ik iedere dag een fijn moment voor mezelf heb in de buitenlucht. Ik geniet enorm van het zien groeien van de planten om deze vervolgens te kunnen oogsten om ermee te kunnen koken. Het smaakt ook echt lekkerder zo vers uit je eigen tuin. Of balkon dus.
Het moestuin seizoen is inmiddels echt gestart. Ik wil jullie de komende tijd verder meenemen in mijn wereld met betrekking tot voeding & bewegen en daarin zal de moesbalkon ook uitgebreid aan bod komen.
Voor nu sluit ik af met een makkelijk recept waarvan veel ingrediënten uit mijn moesbalkon komen. Laat je het me weten als je het gemaakt hebt en hoe je het vond? Eet smakelijk en gezond allemaal en tot volgende keer!