‘Ik heb geleerd dat je zelf actie moet ondernemen’

‘Mijn kasteel’, noemt Freddy zijn huis in Schiedam. Hij woont er zelfstandig. Door de coronamaatregelen moet hij vooral binnen blijven net als iedereen. Best lastig als je voor Pameijer Media werkt en voor interviews en filmopnames juist op pad moet.

‘Ik ben een bofkont met mijn wereldbaan bij Pameijer Media. Ik krijg zelfs opleidingen aangeboden. Je bent nooit te oud om te leren’, zegt de 68-jarige Freddy. Zijn werk nam flink af door de coronamaatregelen. Hij besloot zijn tijd nuttig te besteden en dacht veel na over het verbeteren van de kwaliteit van zijn werk.

Zelf in actie komen

‘Ik hou van straatinterviews’, zegt Freddy. ‘Het is leuk om de mening van andere mensen te horen. Dat geeft een goed beeld van de samenleving die momenteel best ingewikkeld en vervelend is. Ik wil daar niet van in de put raken. Daarom houd ik me zo actief bezig met mijn werk. Ik heb veel vindingrijke ideeën om filmprojecten en interviews op afstand te kunnen doen. Met een microfoonhengel bijvoorbeeld, zodat ik toch in gesprek kan met cliënten en medewerkers van Pameijer. Ik heb geleerd dat je zelf actie moet ondernemen, anders kom je niet verder.’

Altijd blij als ik weer buiten sta

Freddy heeft dit corona-jaar zijn leven goed kunnen leven. Wel is hij op zijn hoede als longpatiënt. ‘Een mondkapje is vreselijk voor mij. Vooral in het Openbaar Vervoer. Daar zit je vaak wat langer in en dan krijg ik het echt benauwd. Ik ben altijd blij als ik weer buiten sta.’

Ik ben trots op mijzelf

Ook al raken de coronamaatregelen Freddy niet erg, hij heeft toch behoefte aan wat meer begeleiding. In juni overleed zijn moeder met wie hij een bijzondere band had. ‘Het is fijn om met medewerkers van Pameijer te praten over mijn rouwproces. Ik mag ook altijd bellen. Ze stimuleren mij om te knokken tegen depressies en dat lukt heel goed. Zij zorgen ervoor dat ik trots ben op mijzelf en van mijzelf houd. Dus blijf van Pameijer af, want ik vreet je op’, besluit Freddy lachend.

Het resultaat

Dit heeft Freddy nu al bereikt

  1. Zelf actie ondernemen om verder te komen.
  2. Nieuwe vaardigheden ontwikkelen door opleidingen te volgen.
  3. Vrijuit praten over emoties.