Omgaan met verandering

Welkom! Op deze pagina vind je allerlei informatie over omgaan met verandering. We helpen je hier graag mee met tips, filmpjes en ervaringsverhalen van cliënten en (ervaringsdeskundige) medewerkers.

Aleksandra over hoe zij toch nog de digitale huiskamer vond

Aleksandra is werkzaam in de winkel van Buuf & Co en vertelt hoe zij toch nog de digitale huiskamer heeft gevonden.

Babbelen met Babet aflevering 2: werken? Hoe? (deel 3, laatste deel)

Babet laat zien hoe zij haar werk van Omgaan met Verlies en Rouw in deze tijd toch nog kan uitvoeren.

Mirjam over hoe zij deze tijd doorbrengt

Mirjam is ervaringsdeskundige bij Pameijer en verteld met frisse adem hoe zij deze tijd doorbrengt en wat het met haar doet.

Verbindende ervaringsverhalen

Priscilla is sinds kort assisterend ervaringsdeskundige bij Pameijer en verteld over haar werkzaamheden bij de digitale huiskamer (Open huis) van Samen online.

Lees verder

Een gedicht over de corona tijd van Naduni, een cliënt die woont en werkt bij Pameijer.

Lees verder

Eind 2019. Langzaam komen de nieuwsberichten vanuit het tjokvolle China de huiskamer binnen over het beruchte Corona virus. Het lijkt nog ver weg… Lees het verhaal van Betty en haar dochter.

Lees verder

Tips voor omgaan met veranderingen

Om eenzaamheid tegen te gaan, zijn gelukkig al veel initiatieven te noemen die veelbelovend zijn in de praktijk. Bekijk de activiteiten.

Lees verder

Sneller last van een kort lontje? Of een onrustig gevoel omdat het misschien nog lang gaat duren voor je weer met je vrienden op pad kunt? Dat is niet zo gek. Thuiszitten veroorzaakt stress. Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder (Vrije Universiteit Amsterdam) legt vanuit zijn eigen huiskamer uit hoe dat komt.

Bekijk het filmpje

We hebben nu meer behoefte aan verbondenheid dan anders. Want we zijn bezorgd. Over onze eigen gezondheid en die van onze naaste; over het wegvallen van zorg, begeleiding en dagbesteding; over de moeilijker wordende sociale contacten. Ypsilon denkt met je mee.

Lees verder

Doe mee op Facebook

Meer tips, handige sites, of ideeën? In onze Facebookgroep Samen online wordt veel gedeeld! Neem je een kijkje?