Creatief en ontspanning

Welkom! Op deze pagina vind je allerlei informatie over creativiteit en ontspanning. We geven je voorbeelden welke leuke creatieve dingen je kunt doen en hoe je jezelf ontspant. Ook zijn er teken- en knutselopdrachten en online activiteiten waar je aan mee kunt doen. 

Knutselen met... Andrea

Andrea laat zien hoe ze een schilderij maakt voor een babyshower. Ze verteld gelijk wat ze daarvoor nodig heeft. Wil je ook zo'n mooi schilderij maken? Bekijk het filmpje, zoek spullen om te versieren en ga aan de slag!

Uitdaging: toren bouwen

De medewerkers van de vakgroep vaktherapeuten hebben regelmatig een leuke uitdaging voor je. Deze keer: bouw een toren.

Animatie: van ei tot vlinder

Van ei tot vlinder groeien gaat in stappen. We kunnen niet wachten om de vlinder te zien maar de eitjes de rupsen en de poppen zijn eigelijk ook heel bijzonder. De metamorfose lijkt wel op magie en kost tijd. Op dit moment zijn het nog eitjes en rupsen. We moeten nog even geduld hebben.

Maak een kunstwerk met tape

Wil je dit ook maken? Dan heb je tape, een canvas of schildersdoek en verf nodig. En om je kunstwerk helemaal af te maken plakletters of andere decoratie spullen.

Fotoblog Jeroen

Jeroen neemt je via zijnoblog mee in wat hij doet tijdens deze corona tijd. Zoals iedereen weet is dit een lastige tijd. Waarin het lastig is om naar buiten te gaan of ergens gezellig met andere mensen naar toe te gaan. Met zijn hobby fotograferen laat hij jullie zien hoe hij met deze situatie om gaat. 

Bekijk de fotoblogs

Tips over creatief en ontspanning

Zoek je een leuk knutselidee voor in de zomer? Ga dan eens verven met ijs. Super cool (letterlijk én figuurlijk!) en je krijgt er enorm toffe kunstwerken van.

Lees verder

Zit je veel te breien, knutselen op je mobiel of de computer? Dan ken je vast dat nare gevoel van stijve schouders.

Lees verder

Als je lacht, kun je niet huilen. Het is goed voor je hart en doorbloeding van je lijf! Al kan je natuurlijk wel huilen van het lachen.

Lees verder

Doe mee op Facebook

Ben je op zoek naar meer tips, ideeën of contact? In onze besloten Facebookgroep Samen online wordt veel gedeeld! Neem je een kijkje?