Vaccineren

Het is goed nieuws dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn tegen corona. We zien dit als een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving. Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Wel hopen we dat je kiest voor vaccinatie. Want als veel mensen zich laten vaccineren is er straks weer meer mogelijk en komen we dichterbi een leven zonder coronaregels.

Vlog Arnold over zijn vaccinatie tegen corona

Onze bestuurder Arnold heeft zijn vaccinatie tegen corona gehaald. Best wel een beetje spannend, maar is heel blij dat hij het gedaan heeft. Want als we ons laten vaccineren, werken we er samen aan om weer terug te keren naar het normale leven. Bekijk hieronder zijn vlog.

Informeer jezelf

We hebben hier betrouwbare informatie verzameld zodat je jezelf goed kan informeren.  Bijvoorbeeld over: Wie is wanneer aan de beurt, welk vaccin en hoe gaat het vaccineren? Waar vind je informatie in makkelijke taal of andere talen? Ook vind je filmpjes met uitleg en informatie. En we beantwoorden veelgestelde vragen over het vaccineren. Zo kan je zelf bepalen of je de vaccinatie wil.

Versoepelingen vanaf 26 juni: basisregels blijven belangrijk, bezoekregeling vervalt, Pameijer volgt landelijke richtlijnen

Het vaccineren tegen corona gaat hard. De besmettingscijfers dalen. De overheid heeft daarom besloten dat de meeste maatregelen niet meer nodig zijn. Dat is heel goed nieuws, ook voor Pameijer. Lees meer over de versoepelingen in dit bericht.

Goedemorgen Pameijer over vaccineren

Host Timothy is tijdens de livestream geïnterviewd door Miranda, collega bij Pameijer Media, over zijn coronavaccinatie. Hoe vond hij het om gevaccineerd te worden, heeft hij getwijfeld en hoe voelde hij zich na de vaccinatie? Timothy deelt zijn eigen ervaring hierover met de kijkers. Ook was Alexandra, arts van het medisch team, te gast om vragen van kijkers over vaccineren te beantwoorden. 

Kijk de uitzending van Goedemorgen Pameijer

Praat erover

Heb je nog vragen of twijfel je? Bespreek dit op locatie, met familie, verwanten of vrienden. Doe dit open en met aandacht voor elkaar. Zonder de ander te willen overtuigen. Wil je met een arts, een ervaringsdeskundige of iemand van het Medisch Team van Pameijer praten? Mail dan naar veilig@pameijer.nl voor een afspraak

Uitleg, in eenvoudige taal en andere talen

De informatie van het RIVM over vaccinatie tegen het coronavirus is beschikbaar in het Nederlands, Engels (English), Arabisch (عربى), Pools (Polskie) en Turks (Türkçe).

Steffie legt vaccineren uit in het Arabisch, Bulgaars (български), Engels (English), ​​​​​​​ Nederlands, Papiaments (Bonaire), Pools (Polski, Roemeens (Română), Somalisch (Soomaali), Tigrinya (ትግርኛ) en Turks (Türkçe).

Ben je jong en fit? Waarom zou je je laten vaccineren?

Heb je een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen en ben je jong en fit? De ziekenhuisopnames dalen, terrassen zijn open en je kan weer meer met meer mensen afspreken. Kortom, we kunnen weer veel meer. Waarom zou je je dan toch laten vaccineren? Putri Hintaran, arts infectiebestrijding, legt het uit in dit filmpje van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Voorbereiden op de vaccinatie

Heb je een afspraak voor de vaccinatie gemaakt? Je kunt je alvast voorbereiden. Je begeleider kan je daarbij helpen. Zo ga je meer ontspannen naar het vaccinatiemoment toe.

Bekijk het stappenplan in de flyer om je voor te bereiden op de vaccinatie. Zo weet je wat je kunt verwachten. En voorkom je dat je iets vergeet.

Wil je weten wat degene die vaccineert precies doet? Bekijk dit filmpje:

Houd je aan de basisregels na de vaccinatie

Met de vaccinatie zet je de 1e stap. Een stapje dichterbij een leven zonder coronaregels. Houd vol en blijf je houden aan de basisregels. Bekijk in dit filmpje over na de vaccinatie:

Eerste vaccinatie bij cliënt is gezet

Ton kreeg op 12 februari als eerste cliënt van Pameijer het vaccin tegen corona. “Ik deed mijn ogen dicht en voelde niks”, zegt hij kalm. Ton is de eerste van de ongeveer 1000 bewoners van ruim 80 woonlocaties die de komende tijd worden gevaccineerd. Lees het hele nieuwsbericht

Eelco: "weer terug naar normaal"

"Vaccineren is belangrijk. Ik ben vaak ziek geweest en wil geen corona. Als we ons allemaal laten vaccineren, dan kunnen we weer afspreken met andere mensen. Ik hoop dat we snel weer alles kunnen doen.” Eelco Joosten, voorzitter van de cliëntenraad GZ van Pameijer.

Huub: "Er is licht aan het einde van de tunnel"

Huub, voorzitter van de centrale verwantenraad GZ, heeft een hekel aan de mondkapjes en alles wat bij corona hoort. Hij kijkt er naar uit om weer alles te kunnen doen. Net als zijn dochters Lisa en Julia. Zijn oproep? Laat je vaccineren! Bekijk hier zijn vlog

Nieuwsbrief voor cliënten en naasten

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en achtergrondverhalen en meld je aan via www.pameijer.nl/nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatisch de digitale nieuwsbrieven van Pameijer of de digitale nieuwsbrief van de centrale verwantenraad GZ.

Vraag en antwoorden van Pameijer

Vragen over vaccineren beantwoord door Arnold, bestuurder Pameijer en Didi, arrangeur en lid medisch team.

Feiten en fabels over het coronavaccin

Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft in dit filmpje antwoord op al je vragen rondom het coronavaccin.

Terugkijken: VGN webinar over vaccineren

Benieuwd naar alle vragen, ervaringen én de antwoorden van een arts, het RIVM, Kans Plus (de belangenvereniging van naasten) én een cliënt met een licht verstandelijke beperking? Bekijk dan dit webinar.

Goedemorgen Pameijer

Inge van het Medisch Team vertelde in Goedemorgen Pameijer hoe het gaat met de voorbereidingen op de vaccinatie. Inge geeft ook een aantal praktische tips en adviezen als je medische vragen hebt.

Laat jij je vaccineren?

Niels, Ronald en Freddy van Pameijer Media zijn er over uit: zij laten zich straks vaccineren. Ze leggen uit welke twijfels ze hadden en waarom ze uiteindelijk toch kiezen voor het vaccineren.

Er is licht aan het einde van de tunnel

Huub, voorzitter van de centrale verwantenraad GZ, heeft een hekel aan de mondkapjes en alles wat bij corona hoort. Hij kijkt er naar uit om weer alles te kunnen doen. Net als zijn dochters Lisa en Julia.

De praatplaat 'Prik tegen corona' geeft eenvoudige uitleg over het prikken tegen corona om meer te weten te komen over het prikken.

Bekijk de praatplaat

De overheid geeft informatie over de coronavaccinatie en antwoorden op veel vragen op

Ga naar de website

Steffie legt eenvoudig uit over vaccineren en hoe dat werkt.

Ga naar de website

Veelgestelde vragen

 1. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?
 2. Ik zoek uitleg in een andere taal
 3. Wat wordt er geregistreerd, door wie en waarom?
 4. Moet ik betalen voor de vaccinatie tegen het coronavirus?
 5. Hoe lang beschermd het vaccin tegen corona?
 6. Ik ben gevaccineerd en heb klachten krijg die bij corona passen. Wat moet ik doen?
 7. Moet ik na vaccinatie nog een mondkapje dragen?
 8. Ik ben een beetje bang voor de prik, wat kan ik doen?
 9. Van wie krijg ik de vaccinatie?
 10. Welk vaccin krijg ik?
 11. Hoe weet ik zeker dat het veilig is om mij te laten vaccineren?
 12. Is een vaccinatie tegen het coronavirus verplicht?
 13. Waarom zou ik mij laten vaccineren?
 14. Wanneer kan ik gevaccineerd worden?
 15. Wat is een vaccin?

Vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Misschien staat het antwoord op de website van de overheid: www.coronavaccinatie.nl. Heb je persoonlijke of individuele vragen? Bespreek deze dan op locatie, met familie, verwanten of vrienden. Of meld je aan voor een van gespreksmogelijkheden in de online huiskamers.