Vaccineren

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. De vaccinatie beschermt tegen het coronavirus. En verkleint de kans om ernstig ziek te worden. Omdat na een tijdje de bescherming iets minder wordt, is er de extra vaccinatie (booster). Door de extra vaccinatie ben je nog beter beschermd tegen corona.

Extra vaccinatie voor cliënten die in een woning van Pameijer wonen

Woon je intramuraal? Dus in een woning van Pameijer? Dan kan je de extra prik (booster) op een woonlocatie krijgen. De uitnodiging en het informatiepakket krijgen cliënten (en/of verwanten) van hun begeleider. Er komt een prikteam van de GGD naar jouw locatie of een locatie van Pameijer bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet naar de GGD toe (dat mag wel als je daarvoor aan de beurt bent). Je begeleider weet wanneer het prikteam op de locatie komt en bespreekt dit. Lees hier meer over in dit nieuwbericht.

Vaccin

Als je je extra prik op een woonlocatie van Pameijer krijgt, dan krijg je het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gehad. Word je niet op een locatie van Pameijer geprikt? Dan kun je naast het vaccin van BioNTech/Pfizer ook het vaccin Moderna krijgen. Lees hier meer informatie over het vaccin.

Eenvoudige  uitleg

De praatplaat extra prik tegen het coronavirus geeft eenvoudige uitleg over de booster.

Steffie over de boosterprik

Steffie geeft op deze website eenvoudige uitleg over het coronavirus, vaccinatie, coronatoegangsbewijs en de booster. De uitleg wordt ook gegeven in andere talen. 

Bekijk de uitleg over de boosterprik

Wat is een booster?

De vaccinatie tegen corona beschermt mensen tegen het coronavirus. En verkleint de kans om ernstig ziek te worden van corona. Na een tijdje wordt de bescherming iets minder. De afweer tegen het virus heeft dan een oppepper nodig. Daarom is de boostervaccinatie. Zodat mensen goed beschermd blijven tegen het coronavirus. 

In het filmpje hieronder wordt uitgelegd wat een booster is en hoe de boostervaccinatie werkt.

Heb je vragen over de booster?

Heb je nog vragen over de booster? Of het je twijfels over vaccineren? Bespreek dit met je begeleider, met familie, verwanten of vrienden. Je kan ook je vragen stellen aan het medisch team van Pameijer. Mail je vraag naar veilig@pameijer.nl.

De Vaccinatie Twijfel Telefoon

Je kan ook bellen met de Vaccinatie Twijfel Telefoon. Dit is een informatielijn voor medische vragen over coronavaccinatie. Je kan je vragen dan stellen aan medische professionals en medisch studenten die volledig op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Kijk ook op www.twijfeltelefoon.nl.

Het nummer 088 755 57 77 is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08.30 uur en 16.30 uur.

Voorbereiden op de vaccinatie

Heb je een afspraak voor de vaccinatie? Je kunt je alvast voorbereiden. Je begeleider kan je daarbij helpen. Zo ga je meer ontspannen naar het vaccinatiemoment toe. Bekijk het stappenplan in de flyer. Zo weet je wat je kunt verwachten. En voorkom je dat je iets vergeet.

Wil je weten wat degene die vaccineert precies doet? Bekijk dit filmpje:

Houd je aan de basisregels na de prik

Blijf je aan de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet.

Zwanger en vruchtbaarheid

Het RIVM geeft aan dat zwangere vrouwen zich veilig kunnen laten vaccineren. Ook kan je borstvoeding geven aan je baby als je gevaccineerd bent. Kijk op de website van de overheid voor meer informatie.

Bekijk de eenvoudige informatiekaart vaccineren en zwangerschap

Animatie over de booster

RIVM: In het filmpje wordt uitgelegd wat een booster is en hoe de boostervaccinatie werkt.

Zwanger of een kinderwens?

Ministerie van VWS: Gynaecoloog Sam Schoenmakers beantwoordt 7 vragen over vaccineren en zwangerschap.

Ben je jong en fit? Waarom zou je je laten vaccineren?

Putri Hintaran, arts infectiebestrijding, legt het uit in dit filmpje van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Nieuwsbrief voor cliënten en naasten

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en achtergrondverhalen en meld je aan via www.pameijer.nl/nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatisch de digitale nieuwsbrieven van Pameijer of de digitale nieuwsbrief van de centrale verwantenraad GZ.

Staat je vraag er niet tussen?

Misschien staat het antwoord op de website van de overheid www.coronavaccinatie.nl. Je kan ook je vragen stellen aan het medisch team van Pameijer. Mail je vraag naar veilig@pameijer.nl