Corona: er kan steeds meer!

Steeds meer mensen zijn door de vaccinaties beschermt tegen het coronavirus. De besmettingscijfers dalen. Dat hebben we samen gedaan! Een aantal maatregelen zijn niet meer nodig. Dat is heel goed nieuws, ook voor Pameijer. Er komt meer ruimte, ook voor jou. Houd je nog wel aan de basisregels. Ook als je gevaccineerd bent! 

Versoepelingen 25 september

Om onze cliënten die vallen onder de kwetsbare groep mensen en onze medewerkers goed te blijven beschermen, blijft Pameijer zich houden aan de 1,5 meter afstand. De afspraken voor vervoer zijn wel aangepast en uitleg hoe je het coronatoegangsbewijs kunt aanvragen of printen.

Lees verder

Het coronatoegangsbewijs

Met het coronatoegangsbewijs kan je naar binnen bij locaties zoals horeca of bioscoop. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die je met de CoronaCheck-app kunt laten zien. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app uit. Je kan ook het coronatoegangsbewijs op papier aan aanvragen of printen. Lees deze handleiding met uitleg.

Vaccineren tegen corona

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd  tegen corona. De mogelijkheid om ons te laten vaccineren is een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving, onze cliënten en medewerkers. Lees hier meer over de vaccinaties en maak jouw eigen keuze.

Lees verder

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. 

Informatie over corona

Wat kun je doen om te zorgen dat jij en anderen geen corona krijgen? Wat zijn de basisregels? Hoe draag je een mondmasker? Waar vind je eenvoudige uitleg of andere talen? Deze informatie hebben we deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Samen online

Ons dagelijks leven is door corona nog steeds anders. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We zijn 'Samen online' om te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. En samen deze periode zo goed, prettig en creatief mogelijk invullen. En daar helpen we jou graag bij. Kijk daarom op onze pagina ‘Samen online’.

Lees verder

In de frontlinie

We zien en horen veel van mensen vanuit de frontlinie in de zorg. Vanaf het begin van de 1e coronagolf hebben we mogelijkheden gezocht om cliënten te blijven ondersteunen. Daardoor zijn mooie initiatieven ontstaan en verhalen te vertellen die inspireren. Onze medewerkers delen graag hun verhaal om een beeld te geven van de frontlinie.

Lees verder

Veelgestelde vragen

 1. Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?
 2. Wat doe je als je cliënt van Pameijer bent en ziek bent?
 3. Waar kunnen cliënten van Pameijer zich laten testen?
 4. Wanneer worden mondkapjes gedragen?
 5. Wat zijn de maatregelen in het (groeps)vervoer?
 6. Welke afspraken zijn er over vakantie en uitjes?
 7. Wat zijn de afspraken over bezoek of logeren?
 8. Wat doet Pameijer bij een besmetting op een woonlocatie?
 9. Wat doet Pameijer om besmetting en verspreiding te voorkomen?
 10. Wat zijn de basisregels?
 11. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?

Vragen?

Heb je als cliënt, familie of naaste een vraag over corona, vaccineren of iets anders? Neem contact op met de begeleider van de cliënt. Kan of lukt dat (even) niet? Bel dan naar 088 271 00 00 (iedere dag bereikbaar tot 17.30 uur) of mail naar veilig@pameijer.nl.

Heb je als familie of naaste behoefte aan extra informatie? Ypsilon biedt steun en advies aan familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt ook terecht bij Familievertrouwenspersonen en de Advies- en hulplijn: 0900 333 22 22. Op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vind je informatie en praktische tips voor familie of naasten van mensen met een verstandelijke beperking.