Corona en vaccinatie tegen corona

Op deze pagina vind je alles over de maatregelen die Pameijer neemt om cliënten in deze tijd te blijven ondersteunen. Zo veilig en dichtbij mogelijk. Ook vind je informatie over de extra prik (de booster) voor cliënten.

Testbeleid vanaf 11 april 2022

Corona bevindt zich in een andere fase. Vanaf 11 april 2022 is het daarom niet altijd nodig om na een positieve zelftest een test  te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet je namelijk of je corona hebt of niet.

Lees verder

Extra vaccinatie (booster) tegen corona

Om nog beter beschermd te zijn tegen het coronavirus kun je een extra vaccinatie krijgen. Dit noemen we ‘een booster’. Sommige cliënten kunnen deze extra prik krijgen op de (woon)locatie van Pameijer. Lees hier meer over de vaccinaties en maak jouw eigen keuze.

Lees verder

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. 

Informatie over corona

Wat kun je doen om te zorgen dat jij en anderen geen corona krijgen? Wat zijn de basisregels? Hoe draag je een mondmasker? Waar vind je eenvoudige uitleg of andere talen? Deze informatie hebben we deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Steffie over corona, vaccineren en het coronatoegangsbewijs

Steffie legt alles eenvoudig uit over corona, testen, vaccineren en het coronatoegangsbewijs. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij én anderen niet ziek worden. Ook geeft Steffie de uitleg in anderen talen.

Ga naar de website Steffie

Uitzonderingen op de mondkapjesplicht

Op openbare plekken zoals in een winkel of het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. Er zijn mensen die vanwege ziekte of beperking geen mondkapje kunnen dragen. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Testen op coronavirus: thuisquarantaine

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kan het nodig zijn dat je thuis in quarantaine gaat. Maar in welke situaties moet je nou precies thuisblijven en wat zijn de regels voor je huisgenoten? Deze video legt het uit.

Geef druppels geen kans

Dit filmpje laat zien hoe corona overgedragen wordt en wat je kunt doen door je aan de basisregels te houden.

Het coronatoegangsbewijs

Met het coronatoegangsbewijs kan je naar binnen bij locaties zoals horeca of bioscoop. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die je met de CoronaCheck-app kunt laten zien. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app uit. Je kan ook het coronatoegangsbewijs op papier aan aanvragen of printen. Lees deze handleiding met uitleg.

Samen online

Ons dagelijks leven is door corona nog steeds anders. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We zijn 'Samen online' om te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. En samen deze periode zo goed, prettig en creatief mogelijk invullen. En daar helpen we jou graag bij. Kijk daarom op onze pagina Samen online.

Lees verder

Vragen?

Heb je als cliënt, familie of naaste een vraag over corona, vaccineren of iets anders? Neem contact op met de begeleider van de cliënt. Kan of lukt dat (even) niet? Bel dan naar 088 271 00 00 (iedere dag bereikbaar tot 17.30 uur) of mail naar veilig@pameijer.nl.

Heb je als familie of naaste behoefte aan extra informatie? Ypsilon biedt steun en advies aan familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt ook terecht bij Familievertrouwenspersonen en de Advies- en hulplijn: 0900 333 22 22. Op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vind je informatie en praktische tips voor familie of naasten van mensen met een verstandelijke beperking.