Corona: er kan steeds meer!

Steeds meer mensen zijn door de vaccinaties beschermt tegen het coronavirus.De besmettingscijfers dalen. Dat hebben we samen gedaan! De overheid heeft daarom besloten dat de meeste maatregelen niet meer nodig zijn. Dat is heel goed nieuws, ook voor Pameijer. Er komt veel meer ruimte, ook voor jou. Houd je nog wel aan de basisregels. Ook als je gevaccineerd bent! 

Versoepelen op maat

Omdat Pameijer veel verschillende cliënten en locaties heeft is het belangrijk dat we goed kijken hoe we veilig en verantwoord versoepelingen kunnen doorvoeren. Daarom versoepelt Pameijer op maat. Samen met de voorzitters van de cliëntenraden en verwantenraad, Erik, Eelco en Huub vertelt Aimee hier in dit filmpje meer over.

Vaccineren

Het vaccineren tegen corona is in vole gang. De mogelijkheid om ons te laten vaccineren is een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving waaronder onze cliënten en medewerkers. Maak jouw eigen keuze en lees meer over de vaccinatie tegen corona.

Lees verder

Samen online

Ons dagelijks leven is door corona nog steeds anders. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We zijn 'Samen online' om te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. En samen deze periode zo goed, prettig en creatief mogelijk invullen. En daar helpen we jou graag bij. Kijk daarom op onze pagina ‘Samen online’.

Lees verder

De CoronaCheck-app

Met de CoronaCheck-app kunt je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Je krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app uit. Bekijk de video of lees meer over de app.

Lees verder

Informatie over corona (in simpele en andere talen)

Wil je de uitleg over corona en de basisregels in simpele taal? Op deze pagina vind je informatie in simpele taal. Uitgelegd met filmpjes en plaatjes. Ook vind je er informatie over corona in andere talen. 

Lees verder

In de frontlinie

We zien en horen veel van mensen vanuit de frontlinie in de zorg. Vanaf het begin van de 1e coronagolf hebben we mogelijkheden gezocht om cliënten te blijven ondersteunen. Daardoor zijn mooie initiatieven ontstaan en verhalen te vertellen die inspireren. Onze medewerkers delen graag hun verhaal om een beeld te geven van de frontlinie.

Lees verder

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. We moeten wel 1,5 meter afstand blijven houden en de handen goed blijven wassen. Houdt je aan de basisregels. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. Houd vol! 

Versoepelingen vanaf 26 juni: basisregels blijven belangrijk, bezoekregeling vervalt, Pameijer volgt landelijke richtlijnen

Het vaccineren tegen corona gaat hard. De besmettingscijfers dalen. De overheid heeft daarom besloten dat de meeste maatregelen niet meer nodig zijn. Dat is heel goed nieuws, ook voor Pameijer. Lees meer over de versoepelingen in dit bericht.

  Bekijk al onze nieuwsberichten

  Veelgestelde vragen

  1. Wat doe je als je cliënt van Pameijer bent en ziek bent?
  2. Wanneer worden mondkapjes gedragen?
  3. Welke afspraken zijn er over vakantie en uitjes?
  4. Waar kunnen cliënten van Pameijer zich laten testen?
  5. Wat zijn de maatregelen in het (groeps)vervoer?
  6. Wat doet Pameijer bij een besmetting op een woonlocatie?
  7. Wat zijn de afspraken over bezoek of logeren?
  8. Wat doet Pameijer om besmetting en verspreiding te voorkomen?
  9. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?
  10. Wat zijn de basisregels?

  Vragen?

  Heb je als cliënt, familie of naaste een vraag over corona, vaccineren of iets anders? Neem contact op met de begeleider van de cliënt. Kan of lukt dat (even) niet? Bel dan naar 088 271 00 00 (iedere dag bereikbaar tot 17.30 uur) of mail naar veilig@pameijer.nl.

  Heb je als familie of naaste behoefte aan extra informatie? Ypsilon biedt steun en advies aan familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt ook terecht bij Familievertrouwenspersonen en de Advies- en hulplijn: 0900 - 333 2222. Op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vind je informatie en praktische tips voor familie of naasten van mensen met een verstandelijke beperking.