Coronavirus

Corona. Het houdt ons bezig. Want de continuïteit van onze dienstverlening is belangrijk. Net zoals de gezondheid van mensen waaronder onze cliënten en medewerkers. Pameijer beweegt mee met het RIVM en de GGD. En de behoeften, mogelijkheden en onmogelijkheden van onze cliënten.

Vaccineren

Het vaccineren tegen corona is in januari 2021 gestart. De mogelijkheid om ons te laten vaccineren is een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving waaronder onze cliënten en medewerkers. Maak jouw keuze en lees meer over de vaccinatie tegen corona.

Lees verder

Samen online

Ons dagelijks leven ziet er door corona anders uit. Dat is aanpassen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We zijn nu 'Samen online' om te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. En samen deze periode zo goed, prettig en creatief mogelijk invullen. En daar helpen we jou graag bij. Kijk daarom op onze pagina ‘Samen online’.

Lees verder

In de frontlinie

We zien en horen veel van mensen vanuit de frontlinie in de zorg. Er wordt gezocht naar alternatieven om cliënten te blijven ondersteunen. Daardoor ontstaan mooie initiatieven en verhalen die inspireren. Ook onze medewerkers delen graag hun verhaal om een beeld te geven van de impact van corona. 

Lees verder

Informatie over corona (in simpele en andere talen)

Wil je de uitleg over Corona in simpele taal? Op deze pagina vind je informatie in simpele taal. Uitgelegd met filmpjes en plaatjes. Ook vind je hier informatie over corona in andere talen. 

Lees verder

Update 14 januari: vaccineren van cliƫnten en medewerkers

Minister de Jonge heeft deze week een nieuw perspectief en tijdpad voor vaccinatie van cliënten en medewerkers in de gehandicaptenzorg gegeven. Hier zijn we blij mee en we hopen dat zoveel mogelijk cliënten zich laten vaccineren. Tegelijkertijd is het aantal beschikbare vaccins in Nederland nog beperkt en moeten we nog even geduld hebben. De vaccinatie van cliënten start waarschijnlijk vanaf 25 januari. En de vaccinatie van onze medewerkers vanaf 8 februari. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de verschillende vaccins. Houd dus onze nieuwsupdates in de gaten.

Vaccinatie is een belangrijke stap om onze cliënten en zorgmedewerkers te beschermen tegen het virus. Met het vaccineren bescherm je jezelf én de mensen om je heen. Dit betekent dat we een nieuwe fase in gaan en dat er misschien weer meer mogelijk is. En het brengt ons dichter bij een leven zonder coronaregels.

Lees verder

Laatste nieuws

Benieuwd naar het laatste nieuws van Pameijer over corona? Lees dan onze nieuwsberichten.

Veelgestelde vragen

 1. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?
 2. Wat doet Pameijer om besmetting en verspreiding te voorkomen?
 3. Wat zijn de afspraken over bezoek of logeren?
 4. Wat zijn de maatregelen op de woonlocaties?
 5. Wat doet Pameijer als er op een woonlocatie een cliënt besmet raakt?
 6. Wat doet Pameijer als er op een woonlocatie een medewerker besmet raakt?
 7. Welke locaties zijn open?
 8. Hoe gaat Pameijer om met vervoer?
 9. Waar kunnen cliënten van Pameijer zich snel laten testen?
 10. Welke afspraken zijn er over vakantie en uitjes?
 11. Gaan trainingen van Pameijer door?
 12. Wanneer worden mondkapjes gedragen?
 13. Wat doe je als je cliënt van Pameijer bent en ziek bent?

Vragen?

Heb je als cliënt, familie of naaste een vraag hierover? Neem contact op met de coach/begeleider van de cliënt. Kan of lukt dat (even) niet? Bel dan naar 088 271 00 00 (iedere dag bereikbaar tot 17.30 uur) of mail naar veilig@pameijer.nl

Heb je als familie of naaste behoefte aan extra informatie? Ypsilon biedt steun en advies aan familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt ook terecht bij Familievertrouwenspersonen en de Advies- en hulplijn: 0900 - 333 2222. Op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vind je informatie en praktische tips voor familie of naasten van mensen met een verstandelijke beperking.