Corona: we houden ons aan de basisregels

Steeds meer mensen zijn door de vaccinaties beschermt tegen het coronavirus. Maar het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet.

Maatregelen vanaf 28 november 5:00 uur

Helaas raken nog steeds veel mensen besmet. Daarom zijn er vanaf zondagochtend 5:00 uur nieuwe coronaregels. Deze zijn aangekondigd door de overheid in de persconferentie op 26 november. Pameijer houdt zich aan deze regels. Dit betekent dat vanaf zondag de inloop en het restaurant op locaties van Pameijer om 17:00 sluiten.

Lees verder

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. 

Steffie over corona, vaccineren en het coronatoegangsbewijs

Steffie legt alles eenvoudig uit over corona, testen, vaccineren en het coronatoegangsbewijs. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij én anderen niet ziek worden. Ook geeft Steffie de uitleg in anderen talen.

Ga naar de website Steffie

Het coronatoegangsbewijs

Met het coronatoegangsbewijs kan je naar binnen bij locaties zoals horeca of bioscoop. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die je met de CoronaCheck-app kunt laten zien. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app uit. Je kan ook het coronatoegangsbewijs op papier aan aanvragen of printen. Lees deze handleiding met uitleg.

Informatie over corona

Wat kun je doen om te zorgen dat jij en anderen geen corona krijgen? Wat zijn de basisregels? Hoe draag je een mondmasker? Waar vind je eenvoudige uitleg of andere talen? Deze informatie hebben we deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Vaccineren tegen corona

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd  tegen corona. De mogelijkheid om ons te laten vaccineren is een stap vooruit voor iedereen in onze samenleving, onze cliënten en medewerkers. Lees hier meer over de vaccinaties en maak jouw eigen keuze.

Lees verder

Samen online

Ons dagelijks leven is door corona nog steeds anders. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We zijn 'Samen online' om te zorgen dat we met elkaar in contact blijven. En samen deze periode zo goed, prettig en creatief mogelijk invullen. En daar helpen we jou graag bij. Kijk daarom op onze pagina Samen online.

Lees verder

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn de basisregels?
 2. Wat doe je als je cliënt van Pameijer bent en ziek bent?
 3. Waar kan ik me laten testen?
 4. Een huisgenoot heeft corona. Moet ik in quarantaine?
 5. Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?
 6. Wanneer worden mondkapjes gedragen?
 7. Wat zijn de maatregelen in het (groeps)vervoer?
 8. Kan ik bezoek ontvangen? Of uit logeren?
 9. Welke afspraken zijn er over vakantie en uitjes?
 10. Wat doet Pameijer om besmetting en verspreiding te voorkomen?
 11. Wat zijn de maatregelen op locaties met inloop en maaltijden?
 12. Wat doet Pameijer bij een besmetting op een woonlocatie?
 13. Waar vind ik meer informatie over vaccineren tegen corona?

Vragen?

Heb je als cliënt, familie of naaste een vraag over corona, vaccineren of iets anders? Neem contact op met de begeleider van de cliënt. Kan of lukt dat (even) niet? Bel dan naar 088 271 00 00 (iedere dag bereikbaar tot 17.30 uur) of mail naar veilig@pameijer.nl.

Heb je als familie of naaste behoefte aan extra informatie? Ypsilon biedt steun en advies aan familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt ook terecht bij Familievertrouwenspersonen en de Advies- en hulplijn: 0900 333 22 22. Op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vind je informatie en praktische tips voor familie of naasten van mensen met een verstandelijke beperking.