‘Ik voel me zo betrokken

Marta komt uit Barcelona. Ze is destijds voor de liefde naar Nederland verhuisd en heeft 2 kinderen: een zoon van 20 en een dochter van 14. Twee dagen in de week werkt ze als vrijwilliger op Activeringscentrum Minervaplein. Het betekent veel voor haar.

Taalbarrière

Marta spreekt Catalaans, Engels en een beetje Nederlands. Toen Marta zich aanmeldde op een site voor vrijwilligerswerk speelde de taalbarrière een nadelige rol. Marta liet het er niet bij zitten. Op een dag zag ze een paar cliënten van het Minervaplein boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt. Ze sprak de begeleiding aan, die meteen enthousiast reageerde. Ze kon direct beginnen. En heeft geen dag spijt hiervan!

Betrokken

Marta: ‘Ik wilde graag werken met mensen met een beperking. Zij hebben het vaak niet gemakkelijk. Ik wil ze graag ondersteunen.’ Marta is betrokken bij alle cliënten. Dat zie je meteen. Taal is geen probleem. Sommigen spreken Engels met haar. Anderen luisteren naar het beetje Nederlands dat ze machtig is. Maar nog belangrijker: mensen voelen dat ze aandacht voor hen heeft.

Extra handen

Haar collega’s bij het Minervaplein zijn ontzettend blij met haar. Carola: ‘De mensen die hier werkzaamheden doen voor de wijk, hebben vaak intensieve ondersteuning nodig. Het is dan zo fijn om een paar handen extra te hebben! Opruimen, verschonen, eten koken. Maar ook de extra aandacht die mensen krijgen. Het persoonlijke één op één contact is zo belangrijk.’ 

Het resultaat

Dit heeft Marta nu al bereikt

  1. Voldoening van haar vrijwilligerswerk

  2. Een speciale band met cliënten

  3. Waardering van collega's

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.