Versoepelingen vanaf 25 september: 1,5 meter afstand en basisregels, afspraken voor vervoer, het coronatoegangsbewijs

Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Tijdens de persconferentie van 14 september is aangekondigd dat een aantal maatregelen verdwijnt of aangepast wordt. Er kan weer meer maar het virus is nog niet weg.

We houden 1,5 meter afstand

De overheid geeft als dringend advies om 1,5 meter afstand te blijven houden. Dit helpt samen met de basisregels om besmettingen te voorkomen. Een deel van onze cliënten valt onder de kwetsbare groep mensen. Om deze groep en onze medewerkers goed te blijven beschermen, blijft Pameijer zich houden aan de 1,5 meter afstand. Hiermee willen we extra risico’s in het najaar voorkomen.

Dat betekent dat:

  • we ons aan de basisregels (handen wassen, niezen en hoesten in elleboog, voldoende ventileren en bij klachten thuisblijven en testen) houden.
  • we 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden op locaties van Pameijer
  • als 1,5 meter afstand houden niet kan, een mondkapje verplicht is.

Gewijzigde afspraken vervoer vanaf 25 september

Omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn, is het mogelijk de maatregelen in het vervoer te verruimen. De belangrijkste aanpassingen vanaf 25 september zijn:

  • Volledige bezetting van het voertuig.
  • Alle cliënten vanaf 13 jaar en ouder dragen een medisch wegwerp mondkapje type IIR (uitzonderingen in overleg).

Daarnaast geldt nog steeds dat:

  • Pameijer voor alle cliënten vanaf 13 jaar het medisch wegwerp mondkapje type IIR verzorgt.
  • Iedereen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houdt daar waar dat mogelijk is.
  • Iedereen zich houdt aan de basisregels.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september heb je een coronatoegangsbewijs nodig om naar binnen te kunnen bij locaties zoals horeca of bioscoop. Op de locaties van Pameijer wordt geen coronatoegangsbewijs gevraagd. Cliënten die bij een andere werkgever werken, hebben te maken met de daar geldende maatregelen. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code. Je kunt hiervoor de CoronaCheck-app gebruiken om QR-code te laten zien. Pameijer Media probeerde de CoronaCheck-app al uit.

Het kan zijn dat je geen DigiD hebt of een andere reden om de CoronaCheck-app niet te gebruiken. Vraag dan het coronatoegangsbewijs op papier aan of print de QR-code uit. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je dit doet.

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet.

210719-basisregels.jpg

Vertel het door