3e stap versoepelingen vanaf 5 juni: meer bezoekers thuis en met meer personen buiten

Steeds meer mensen zijn door de vaccinaties beschermt tegen het coronavirus. Daardoor is er steeds meer mogelijk. Vanaf 5 juni zet de overheid de derde stap van het openingsplan. We kijken elke keer welke versoepelingen er mogelijk zijn voor medewerkers, cliënten en hun verwanten van Pameijer.

Meer bezoekers thuis: maximaal 4

Het nieuwe landelijke advies is vanaf 5 juni is: ontvang thuis maximaal 4 mensen per dag. Dit geldt ook voor onze cliënten. Cliënten die op een locatie van Pameijer wonen mogen maximaal 4 bezoekers per dag ontvangen en houden zich aan de 1.5 meter afstand, ook als zij op bezoek of uit logeren gaan. Locaties waar alle cliënten een volledig vaccinatieaanbod hebben gehad, geldt een lichte versoepeling in de afstand in de eigen woonruimte voor 1 of enkele vaste bezoekers.

Bezoek houdt zich nog steeds aan de basisregels en de specifieke bezoekregels van de locatie. Bezoek vindt bij voorkeur plaats in de eigen kamer of buiten en bij voorkeur niet in algemene ruimtes.

Met maximaal 4 personen buiten

De maximale groepsgrootte buiten gaat naar 4 personen. Dit betekent dat je met 3 anderen buiten samen mag zijn. Of met 3 anderen een activiteit kan doen. Let wel op de 1,5 meter afstand van mensen buiten je woonlocatie, huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.

Heb je een vaccinatieoproep gehad?

Als cliënt bij Pameijer kun je via verschillende wegen een vaccinatieaanbod krijgen. Bijvoorbeeld omdat je leeftijd aan de beurt is, omdat je in de doelgroep Wmo IM valt of vanwege medische kwetsbaarheid. We adviseren gebruik te maken van het eerste vaccinatieaanbod. Heb je nog geen oproep ontvangen? Controleer dan of je leeftijd al aan de beurt is of neem contact op met je begeleider.

Samenvatting in beeld

Bekijk de coronabasisregels en versoepelingen in beeld. Deze versoepelingen gelden vanaf 5 juni 2021 tot en met minstens 30 juni 2021.

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. Houd vol! 

Vertel het door