Woon-zorg concept ‘Samen Anders’ genomineerd voor innovatieprijs i-Opener 2017

Bij ‘Samen Anders’ werkt Laurens Wonen samen Pameijer en andere organisaties aan een woongemeenschap, waar je goedkoop kunt wonen en regelmatig dingen met elkaar doet.

Betaalbaar wonen en werken door iets voor elkaar te doen

In het pand van Laurens Wonen kun je goedkoop een appartement huren. In ruil voor deze lage huur zet je je een aantal uren per maand in voor de community. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld werken in de tuin. Wandelen met medebewoners. Of een appeltaart bakken voor je buren. Je woont samen met mensen die het normaal vinden dat je dingen voor elkaar doet.

Ondersteuning door Pameijer

Pameijer ondersteunt zo’n 35 mensen die werken in het restaurant  en op de verzorgende afdelingen. Lees bijvoorbeeld de verhalen van Jolanda, Monique en Carisa.

Voor wie?

‘Samen Anders’ is bedoeld voor mensen met een kleinere portemonnee, die graag iets voor een ander doen en zich prettig voelen in een omgeving waar mensen nog op elkaar letten. Bijvoorbeeld 65-plussers die tot voor kort naar woonvoorziening zouden verhuizen. Maar ook studenten, mensen die na een verbroken relatie weer alleen gaan wonen of mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

vacature_keuken.jpg

Meer weten?

Wil je meer informatie over wonen bij 'Samen Anders'? Neem dan contact op met Bob Janse (06 23 56 56 80). Wil je meer weten over werken bij 'Samen Anders'? Neem dan contact op met Danijela Ribaric (Pameijer).

Vertel het door