Openingsplan overheid en gevolgen voor Pameijer

We staan op een bijzonder punt. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en de besmettingen lijken stabiel. Daarom heeft de overheid een openingsplan gemaakt waarin stap voor stap de coronamaatregelen worden versoepelt. Pameijer versoepelt mee maar houdt de besmettingen nauw in de gaten. Samen met de lokale cliënten- en verwantenraden kijken we wat er veilig kan.

Eerste versoepelingen

De eerste voorzichtige stap wordt op 28 april gezet: de avondklok vervalt dan om 4:30 uur en het aantal bezoekers die je thuis mag ontvangen verandert. Ook vervalt het winkelen op afspraak en gaan de winkels en terrassen (onder voorwaarden) weer open. Het kan zijn dat deze eerste stap nog wordt aangepast op basis van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Tot 28 april gelden de huidige maatregelen.

Aantal bezoekers aangepast

De nieuwe regel over bezoek is aangepast en je mag nu maximaal 2 mensen per dag ontvangen. Zelf mag je maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek. Beperk wel het aantal verschillende contacten met mensen in een week. Onze bezoekregeling is vanaf 28 april hierop aangepast. Locaties waar alle cliënten een volledig vaccinatieaanbod hebben gehad, geldt een lichte versoepeling in de afstand in de eigen woonruimte voor 1 of enkele vaste bezoekers. Als het landelijk beleid verandert, passen we dit aan.

Basisregels nog steeds belangrijk

Nu het weer beter wordt gaan we ook meer naar buiten. Dat is fijn. Omdat ook de winkels en terrassen weer open gaan, zal het buiten veel drukker worden. De basisregels blijven hierdoor extra belangrijk. Houd je aan de basisregels: handen wassen, hoesten en niezen in elleboog, afstand houden, vermijden drukke plekken, bij klachten thuis en testen. Ook als je gevaccineerd bent. Op deze pagina vind je uitleg, filmpjes en afbeeldingen om je daar bij te helpen.

basisregels-16april2021.png

Vertel het door