Kick off campagne Nederland Onbeperkt

Op donderdag 13 oktober is de landelijke publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’ gestart, georganiseerd door de VGN. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

Waarom campagne voeren?

Meedoen in de samenleving als je een beperking hebt: in het onderwijs, op de werkvloer en in het openbare leven. Dat gaat niet vanzelf. Daar is geld en vooral veel inzet voor nodig. Van de overheid, de politiek, het onderwijs en werkgevers. En van het Nederlandse publiek. In de landelijke campagne ‘Nederland Onbeperkt’, die 2 jaar duurt, wordt iedereen opgeroepen om dit mogelijk te maken. Mensen met een beperking komen zelf aan het woord. Het is hun verhaal en hun oproep.

Officiële start

De campagne is gestart in Utrecht. Mensen konden op een groot bord aangeven wat er voor hen nodig is om mee te doen in de samenleving. Welke drempels moeten nog weg? Of welke zijn al weg, waardoor meedoen al wel mogelijk is? Onder hen waren Femke Halsema, voorzitter VGN, en Esther Vergeer, meervoudig wereldkampioen rolstoeltennisster. Maar ook Nederlanders die dagelijks te maken hebben met het leven met een beperking. Hun verhalen vormen de kern van de campagne, aangevuld met ervaringen van andere mensen.

Pameijer steunt 'Nederland Onbeperkt'

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen ertoe doet. En ondersteunen mensen in het omgaan met hun beperking en het versterken van hun eigen kracht. Daarom steunen we actief deze landelijke campagne. Door aandacht te vragen voor wat er nodig is in de samenleving om mee te kunnen doen. En door het delen van ervaringen van mensen die al zover zijn gekomen. Zoals Jonathan, die sinds juli 2016 een betaalde baan heeft bij Crawford & Company. Een inspirerend voorbeeld, voor werknemers én werkgevers!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze landelijke campagne? Of wil je jouw ervaringen delen? Heb je concrete tips hoe we ‘meedoen in de samenleving’ voor iedereen mogelijk kunnen maken? Ga dan naar www.nederlandonbeperkt.nu. Samen maken we Nederland Onbeperkt!

 

Vertel het door