Ga in gesprek tijdens de Week van de Dialoog

Tijdens de Nationale Week van de Dialoog organiseert Pameijer tussen 4 en 11 november 2016 weer verschillende gesprekken binnen en buiten Rotterdam. Gesprekken waarbij iedereen welkom is. Omdat we denken dat begrip voor elkaar bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Je suis Rotterdammer

Het thema van dit jaar is ‘Je suis Rotterdammer’. Een breed thema, waarmee je alle kanten op kunt. Voel jij je Rotterdammer en waarom? Wie of wat heeft je geïnspireerd als Rotterdammer? Ook is er ruimte om gevoelens en ervaringen over de aanslagen en spanningen in/buiten Europa een plek te geven tijdens de dialogen.

Vooroordelen weg nemen

Geen mens is hetzelfde. Achter elke huidskleur, man of vrouw, elke jongere of oudere, elke hoofdoek of hanenkam zit een uniek ander mens. Dat verschil, die diversiteit, ziet Pameijer als een verrijking. Vooroordelen staan die diversiteit vaak in de weg. Daarom zet Pameijer zich in om vooroordelen tegen te gaan. Door rekening te houden met verschillen bij het ondersteunen van mensen. En door bewust ruimte te geven aan het delen van persoonlijke ervaringen.

Zien en gezien worden

Pameijer besteedt twee van de vijf dialoogtafels aan het thema ‘Zien en Gezien worden’. Welke verschillen ervaar je in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van leeftijd, gender, seksualiteit, religie, etniciteit en gezondheid? En wat betekenen deze verschillen voor een samenleving waarin je mag zijn wie je bent? Met een Vraag en Aanbod-zuil wordt iedereen uitgenodigd om aan te geven wat je nodig hebt én wat je zelf te bieden hebt. Bijvoorbeeld om verschillen tussen mensen beter in te kunnen zetten. En om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Kortom: om ruimte maken voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet. 

Dialoogtafels

Wil je kennis maken met andere mensen en andere ideeën? En ontdekken hoe boeiend een échte dialoog kan zijn? Meld je dan aan voor één van de dialoogtafels van Pameijer of één van de andere organisaties in Rotterdam! De Pameijer dialoogtafels vinden plaats op:

  • Maandag 7 november van 19.00 – 21.00 uur (MAC Branderstad, Spinhuispad 19, 3111 PX Schiedam)
  • Woensdag 9 november van 13.00 – 15.00 uur (MAC Branderstad, Spinhuispad 19, 3111 PX Schiedam
  • Donderdag 10 november van 13.00 – 16.00 uur (Activeringscentrum Het Nieuwe Spoor, 1e Pijnackerstraat 100B, 3035 VG Rotterdam)

Vertel het door