Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

Blue Monday

Deskundigen hebben uitgezocht dat 21 januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Om aandacht voor de ziekte depressie te vragen, is ggz-organisatie MIND gestart met Blue Monday Runs. Dit zijn sponsorlopen die door iedereen georganiseerd kunnen worden in de eigen buurt.

Bewegen helpt

Bewegen heeft vaak een positief effect op depressiviteit. Uit onderzoeken blijkt dat het zelfs even goed kan werken als medicatie.

Zwarte hond

Mark organiseerde dit jaar een Blue Monday Run in Hillegersberg. Hij werd geïnspireerd door een treffend filmpje over depressie op YouTube, ‘Leven met de Zwarte Hond die Depressie heet’. Mark: ‘Je kan zelf het heft in handen nemen en iets doen aan de depressieve periode. Wat is dan niet leuker dan dat samen met iemand anders te doen? En hardlopen geeft je ook nieuwe kracht.’

Lopen tegen depressie

Voor de run nodigde hij ook medewerkers en cliënten van Pameijer uit. Een aantal van hen kwam kijken om de lopers aan te moedigen. De 19 deelnemers renden een rondje van ongeveer 5 kilometer, om de Bergse Voorplas. Het hardlopen gaf veel mensen voldoening en inspiratie. Aan het eind werd iedereen getrakteerd op warme chocolademelk.

Meer weten

Meer informatie over MIND vind je op hun website. Heb jij last van depressies? Ga altijd het gesprek aan met iemand die je vertrouwt. Of zoek iets wat je verder kan helpen.

Als je weinig energie hebt of moeilijk in beweging komt, heeft Pameijer ook een training ‘in beweging komen’. Daar leer je samen met een coach wat bij jou past. Hoe je kunt beginnen én hoe je kunt volhouden. Bel 088 – 271 00 00 voor meer informatie.

Vertel het door