Samenwerken aan toegankelijke games voor mensen met een beperking

Op donderdag 3 november gaan ondernemers samen met Pameijer de uitdaging aan om bestaande en nieuwe games toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit gebeurt tijdens de Health Innovation Challenge onder leiding van het ondernemerschaps-expertisecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Games voor iedereen

Games zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze zorgen voor entertainment én zijn ook leerzaam. Voor ieder wat wils. Toch is dat niet altijd het geval. Een spel met veel tekst is niet speelbaar voor iemand die blind is. En met een lichamelijke beperking is het soms lastig om een joystick te bedienen. Steven Mersch, productontwikkelaar bij Pameijer: “games zijn niet alleen leuk, ze kunnen mensen ook ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarom daagt Pameijer ondernemers uit om games voor iedereen toegankelijk te maken.”

E-ondersteuning

Pameijer investeert in het ontwikkelen van digitale hulpmiddelen, die mensen ondersteunen in hun dagelijkse leven. Bijvoorbeeld om zelfstandig met het openbaar vervoer te kunnen reizen of om zelf hun dag te kunnen inplannen. Steven: “de Health Innovation Challenge biedt een prima mogelijkheid om gebruik te maken van de ervaring van bedrijven. We zijn benieuwd naar de resultaten!”

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar wat digitale hulpmiddelen voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Margareth Basart, adviseur E-ondersteuning.

 

Vertel het door