‘I love Disney!

Luuk is een echte musicalster. Met zijn perfect Engelse uitspraak en zijn mimiek geeft hij zo een performance. Alleen als hij zin heeft uiteraard. Maar met vrijwilliger Marta in zijn buurt is dat bijna altijd. 

Werken voor bedrijven

Luuk heeft een stoornis in het autistisch spectrum en een verstandelijke beperking. Hij gaat vijf dagen per week naar de Beschermd Plus locatie Minervaplein, waar hij werkzaamheden doet voor bedrijven en organisaties uit de buurt. Hij haalt karton op bij de huisartsen en verloskundige praktijk. Ook verpakt hij sieraden in doosjes voor een juwelier. Dat laatste samen met Marta, vrijwilligster bij Pameijer.

Bijzondere band

Marta is Spaans en spreekt een beetje Nederlands. Daarom spreekt Luuk Engels met haar. Samen hebben zij hele gesprekken over plaatsen in de wereld waar ze met elkaar naar toe kunnen gaan. Ze zijn erg op elkaar gesteld, dat zie je zo.

Dol op Disney

Luuk doet graag dingen op de locatie Minervaplein. Afwassen, koken (bij voorkeur een broodje gekookt ei), oefenen met lezen, zelf boodschappen doen met een pinpas. Bij mooi weer vindt Luuk het leuk om bij Humanitas in de buurt wat te gaan drinken op het terras of een keer naar de markt te gaan. Het meeste houdt hij van pretparken: de Efteling, Duinrell, hij is er allemaal met zijn vader of moeder geweest. Maar Disney is en blijft favoriet!

Het resultaat

Dit heeft Luuk nu al bereikt

  1. Huishoudelijke taken uitvoeren

  2. Werken voor een juwelier

  3. Gesprekken in het Engels

  4. Boodschappen doen met een eigen pinpas

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.