Miryam: hoe ik door een koptelefoon weer naar school kan

Door mijn angststoornis is naar school gaan een uitdaging. Nu heb ik door mijn koptelefoon(s) en de vertrouwensband met mijn mentor alle vakken van mijn tweede jaar met succes afgerond. Én alle examens van dat jaar, als enige uit mijn klas, met een voldoende behaald!

Door mijn angststoornis vind ik het al jaren heel moeilijk om naar buiten te gaan. Al die blikken, geluiden en prikkels… Het is veel. Ik kreeg medicatie die me zou helpen met mijn angst, maar daar werd ik zo ziek van dat ik regelmatig niet naar school kon. Daardoor ben ik van mijn vorige opleiding gestuurd.

 
Zo kon het niet langer. Ik wilde weer meedoen. Daarom ging ik samen met mijn wooncoach bij Pameijer op zoek naar mogelijkheden. Met als doel een gevoel van veiligheid te creëren waardoor ik mijn straatangst onder controle krijg.
We kwamen erachter dat ik rustig word van het luisteren van mijn favoriete Crime Comedy podcasts. Als ik die hoor kan ik wél de straat op, de tram in, en het schoolgebouw binnen lopen. In combinatie met mijn reservepaar oordoppen en een extra telefoon geeft het mij rust en een gevoel van veiligheid.

Samen met mijn wooncoach heb ik besloten om op school open te zijn over mijn psychische problemen. Mijn mentor is bij mij thuis geweest en we hebben mijn aandachtspunten besproken. Hij heeft het motto: ‘Je hebt een diploma nodig, geen regels.’

Daarbij leer ik ook beter met mijn emoties om te gaan: negatieve gedachten mogen er gewoon zijn. Het lukt me nu bijvoorbeeld ook om een stedentrip naar Manchester te maken. Gelukkig kon ik onderweg continu terecht bij mijn coach. Die leert me dat het leven niet ophoudt als het een keertje fout gaat. Ik voel me nu vrij. En daar ben ik trots op.

Samen Vindingrijk

Wij geloven in de eigen kracht van onze cliënten. Door vindingrijk te werken vinden we samen deze kracht, waardoor iemand verder komt. Het zijn de kleine stapjes die het begin zijn van verandering. Kleine overwinningen die tot iets veel groters kunnen leiden.

Pameijer. Stap verder.