woonlocatie Schollevaar

Woonlocatie Schollevaar is in een rustige, groene wijk in Capelle aan den IJssel. De locatie bestaat onder andere uit een groepswoning. Je hebt je eigen appartement of kamer. Maar er is ook een gezamenlijke eetkamer en woonkamer, voor een praatje met de andere bewoners.  Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. Daarna is er een slaapwacht.

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit  5 geschakelde gezinsappartementen, verdeeld over 4 woonlagen. Hier wonen in totaal 10 mensen. Daarnaast zijn er 3 appartementen aan de overkant van de straat. Ook is er 1 appartement  in een 55+-serviceflat dichtbij. Deze is rolstoeltoegankelijk.
Je hebt je eigen appartement of kamer (met een balkon). Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. Sommige bewoners hebben een eigen badkamer en keuken. Andere bewoners delen een badkamer of  keuken.  Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en wooncoaches in de gezamenlijke eetkamer, woonkamer of patio.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie. In de groepswoning werken we veel aan hoe je met elkaar om gaat.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met een praatje met de wooncoaches, tv-kijken, muziek luisteren of lezen. ’s Iedere avond koken de wooncoaches. Je mag meehelpen, als je dat leuk vindt. We eten samen  en ruimen hierna samen op. Daarna drinken we koffie en kijken we samen tv.  Door de week heb je verschillende momenten met je wooncoach. Bijvoorbeeld voor een gesprek, het schoonmaken van je kamer of het doen van de was.

"Dit is mijn huis, ik blijf hier wonen."

Pauline, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Floris Burgwal 135 in Capelle aan den IJssel.  Dit is in de rustige wijk Schollevaar, met veel groen en water. Op 50 meter is er een bushalte. Treinstation Capelle Schollevaar is op loopafstand. Op 500 meter zit winkelcentrum de Scholver. Het grote winkelcentrum Alexandrium is 5 minuten met de bus. Ook kun je met de fiets of het openbaar vervoer naar verschillende sportverenigingen.  Het Schollebos is vlakbij, daar kun je lekker wandelen. Soms hebben we met z’n allen een uitje.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.