woonlocatie Hillegersberg Schiebroek

Bij woonlocatie Hillegersberg Schiebroek  in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiebroek woon je in een flat. Je hebt er je eigen appartement. Met de andere bewoners kun je eten, koffie drinken of een activiteit doen in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

Hoe woon je?

Deze locatie bestaat uit 25 appartementen verspreid over verschillende etages in een flat. In totaal wonen er 25 mensen. Je hebt je eigen appartement, met je eigen voordeur, keuken en badkamer. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken?  Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches  in de ontmoetingsruimte op de begane grond. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, ’s ochtends ontbijten met de andere bewoners. Of elke avond samen koffiedrinken in de ontmoetingsruimte. Daar organiseren we ook activiteiten. Woensdag eten we gezamenlijk, maar dit is niet verplicht. Voor een maaltijd betaal je 4 euro. Je kunt ook met ondersteuning zelf koken.

"Ik vind het fijn dat er altijd iemand is op wie ik kan terugvallen."

Peter, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Apollostraat 163 in Rotterdam. Dit is in stadsdeel  Hillegersberg-Schiebroek. Het pand ligt in een rustige straat, met veel groen in de buurt. De Bergse Dorpsstraat is te voet bereikbaar, hier vind je veel gezellige winkeltjes. Direct aan de overkant van de flat is een wijkpark en recreatiegebied Lage en Hoge Bergse Bos is in de buurt. Ook de trams en bussen zijn op loopafstand. Binnen een kwartier ben je met het ov in het centrum van Rotterdam.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.