woonlocatie De Snip

Woonlocatie De Snip in Rotterdam-IJsselmonde bestaat uit 22 appartementen. Deze zijn verspreid over 4 flats in de wijk. Ook is er woonondersteuning voor gezinnen. Je hebt je eigen woning. Andere bewoners kun je ontmoeten tijdens een dagelijks koffiemoment. Doordeweeks zijn de wooncoaches van 8.00 tot 22.00 uur aanwezig. In het weekend is dat van 10.00 tot 18.00 uur. Daarna is er een slaapwacht telefonisch beschikbaar.

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit 22 appartementen. Deze zijn verdeeld over 4 flats in de wijk. Ook 4 ruime gezinsappartementen horen bij deze locatie. In totaal wonen er 30 mensen. Je hebt je eigen appartement, met je eigen voordeur, keuken en badkamer.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, schoonmaken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, samen koffie  drinken met andere bewoners. Iedere ochtend en 2 avonden per week is er een koffiemoment. Gemiddeld 1 keer per week is het mogelijk om met andere bewoners te eten in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Meestal is dit in het weekend. Ook doen we soms samen activiteiten. Zo zijn er praatgroepen voor mannen en vrouwen.  Als je dat wilt, kun je dus veel onder de mensen zijn.

"Het is hier fijn wonen, de begeleiders zijn altijd vriendelijk."

André, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Hazendijk 51 in Rotterdam. Dit is in IJsselmonde, in een ruim opgezette, groene wijk. Er zijn verschillende tram- en bushaltes in de buurt. De Snip is ongeveer 5 minuten lopen van winkelcentrum Keizerswaard. Ook Activering- en ontmoetingscentrum Kreileroord is op loopafstand. Daar kun je dagelijks terecht voor activiteiten, vragen of gewoon een kopje koffie. In park ‘de twee heuvels’ kun je lekker wandelen.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.