woonlocatie Bessengaard

Woonlocatie Bessengaard in Spijkenisse bestaat uit 4 groepswoningen en 6 appartementen. Er wonen in totaal 20 mensen. Een paar keer per dag kun je koffie drinken met de andere bewoners. In de groepswoningen eten we samen. We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit 4 groepswoningen en 6 appartementen. In totaal wonen er 20 mensen. Je start als je bij ons komt wonen in principe met groepswonen. Gaat dit goed?  Dan kun je uiteindelijk zelfstandig in een appartement wonen. Met ondersteuning dichtbij.
De groepswoningen hebben 2 verdiepingen. Je hebt er een eigen kamer. Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer en de keuken deel je met de andere bewoners. Ook is er een gezamenlijke woonkamer en tuin. Woon je zelfstandig? Dan heb je een eigen woning, met een eigen keuken en badkamer.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder bij Bessengaard?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt.  Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, samen koffie drinken met andere bewoners. Er zijn een paar koffiemomenten per dag. In een groepswoning eet je samen met de andere bewoners. Ook koken we soms samen. Woon je zelfstandig? Dan kook je voor jezelf.  Maar ook daar kun je soms met de wooncoaches koken en eten. Een paar keer per jaar hebben we een gezamenlijk uitje. Bijvoorbeeld naar een voetbaltoernooi. Of we gaan een keer naar een pretpark.

"Ik vind het hier gezellig. En ik leer heel veel!"

Jos, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Bessengaard 10 in Spijkenisse. Dit is in de wijk De Akkers. Je hebt er van alles in de buurt. Bijvoorbeeld een winkelcentrum  op 10 minuten lopen. Met een wijkcentrum en sporthal dichtbij. Metrostations De Akkers en Heemraadlaan zijn in de buurt. Ook is er een bushalte vlakbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.