kinderwoonvorm Dawesweg

Bij kinderwoonvorm Dawesweg in Rotterdam Ommoord wonen kinderen van 6 tot en met 14 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt er je eigen kamer en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.  We ondersteunen je in jouw ontwikkeling. In een veilige, huiselijke omgeving. Je eet samen met de andere kinderen en kunt samen tv-kijken, spelletjes doen of gamen in de woonkamer. In de weekenden doen we leuke dingen met elkaar. En zomers gaan we op kamp!

Hoe woon je?

Je woont in een groot huis dat is verdeeld over 2 kanten. Aan elke kant wonen 5 kinderen, verdeeld over de eerste en tweede verdieping. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je, maar je kunt er ook even rustig zitten als je dat wilt. De badkamer, keuken  en woonkamer deel je met de andere kinderen. Op de begane grond is de wasruimte, keuken, woonkamer én een tuin. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. In de woonkamer is altijd wel iemand om mee te praten of een spelletje te spelen.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later weer thuis kunt wonen of door kunt stromen naar een jongerenwoonvorm.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school. Als je terugkomt kun je even bijkomen van je dag door wat te drinken en te praten met je begeleider of de andere kinderen. Of je krijgt therapie, als je dat nodig hebt.  ’s Avonds eten we met elkaar. Ook ruimen we samen op en doen we samen de afwas. Iedereen heeft daarbij zijn eigen taak. Voordat je naar bed gaat heb je ook nog een vrij moment. We kijken bijvoorbeeld samen TV of doen een spelletje in de woonkamer. Daarna is het douchen en slapen. In de vakanties maken we samen uitstapjes en in de zomer gaan we op kamp.

"Ik kan hier fijn spelen!"

Kimberley, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Dawesweg 18 in Rotterdam. Dit is in de groene Rotterdamse wijk Ommoord, tegenover metrohalte Romeynshof.  We zitten op loopafstand van winkelcentrum Hesseplaats en Binnenhof.  Ook het grote overdekte winkelcomplex Alexandrium is dichtbij. En binnen 10 minuten fietsen ben je bij de Zevenhuizerplas en het strand Nesseland. 

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.