jongerenwoonvorm Fioringras

Jongerenwoonvorm Fioringras  is in de Rotterdamse wijk Ommoord, voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt je eigen kamer en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je te ontwikkelen. In een veilige, huiselijke omgeving. Je eet samen met de andere jongeren en kunt samen tv-kijken of gamen in de woonkamer.  

Hoe woon je?

Er wonen in totaal 11 jongeren, verdeeld over 2 woningen die zijn verbonden met een tussendeur.  Je hebt je eigen kamer.  Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer en keuken deel je met de andere jongeren.  Net als de woonkamer. Beide huizen hebben één gezamenlijke tuin.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school, stage of (vrijwilligers)werk. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld bij je huishouden of je financiën. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school, je stage of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Als je thuis komt heb je tijd voor jezelf. Aan het einde van de middag wordt er gekookt en eten we samen. Je mag meehelpen met koken, als je dat wilt. Na schooltijd en ’s avonds kun je altijd terecht in de woonkamer. Bijvoorbeeld om wat te drinken. Of om samen TV te kijken of te gamen.  Soms heb je een gesprek met je begeleider. Iedereen heeft een eigen taak, zoals vegen of bijvoorbeeld de vaatwasser inruimen.  En we doen leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld naar een pretpark.

"Ik weet waar ik aan toe ben. En ik krijg altijd hulp als ik dat nodig heb. We doen samen leuke dingen!"

Simone, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Fioringras 58 in Rotterdam. Dit is in de groene Rotterdamse wijk Ommoord, dichtbij metrohalte Graskruid. We zitten op loopafstand van winkelcentrum Romeynshof en het grote overdekte winkelcentrum Oosterhof en Alexandrium. En binnen 10 minuten fietsen ben je bij de Zevenhuizerplas en het strand Nesseland. 

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.