Toeleiding (bemoeizorg)

Het leven heeft je niet meegezeten. De problemen hebben zich opgestapeld en de gemeente vindt dat er nu iets moet gebeuren. Daarom komen we naar je toe. Samen met jou zorgen we eerst voor onderdak en een inkomen. Daarna kijken we verder.

Wat is ‘Toeleiding’?

Met ‘Toeleiding’ proberen we snel iets te doen aan dringende problemen waarvoor je zelf nog geen hulp hebt gezocht. Zoals dakloosheid of een spoedeisende behandelvraag. We kijken vervolgens samen wat je verder nog nodig hebt. En we zetten samen de stap naar een vervolg.

Voor wie is ‘Toeleiding’?

‘Toeleiding’ is voor mensen vanaf 18 jaar die bij Pameijer zijn aangemeld, omdat de gemeente zich zorgen maakt over hun situatie.

Wat houdt het in?

Als je geen eigen woonruimte hebt, regelt je begeleider een dak boven je hoofd. Hij zorgt ervoor dat je in je levensonderhoud kunt voorzien. En hij kijkt met jou welke hulp je verder nodig hebt. Bijvoorbeeld behandeling of schuldhulp. Als opname in een kliniek nodig is, kunnen we daar ook voor zorgen. Je begeleider bekijkt met jou wat het beste is. Hij ondersteunt je bij het aanvaarden van hulp als dat moeilijk voor je is.

Wat levert het op?

Je eerste levensbehoeften zijn veiliggesteld. Vervolgondersteuning is geregeld.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Voor ‘Toeleiding’ is een aanmelding/verwijzing door de gemeente nodig.
  • Je begeleider komt naar je toe.
  • De begeleiding duurt enkele weken tot enkele maanden.

 

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Steungroep verslaving start op locatie Het Nieuwe Spoor

    Vanaf donderdag 5 maart is er elke donderdag een bijeenkomst van Steungroep 'Het Andere Spoor' op Het Nieuwe Spoor. Misschien iets voor jou?

    Lees verder