Thuishaven - beschermd wonen

Je wilt graag wonen op een plek waar je je thuis voelt. Waar je prettig woont en jezelf kunt zijn. Met de ondersteuning die jij nodig hebt om te werken aan je herstel en ontwikkeling. ‘Thuishaven – beschermd wonen’ helpt je daarbij.

Wat is ‘Thuishaven – beschermd wonen’?

Met ‘Thuishaven – beschermd wonen’ ondersteunen we je bij het zo zelfstandig mogelijk wonen op een plek waar jij je thuis voelt.

Voor wie is ‘Thuishaven – beschermd wonen’?

‘Thuishaven – beschermd wonen’ is voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij wonen. Die willen werken aan hun woonvaardigheden en aan hun herstel.

Wat houdt het in?

Bij 'Thuishaven-beschermd wonen' woon je (tijdelijk) in een woning van Pameijer. Je krijgt ondersteuning van wooncoaches van Pameijer, die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. We ondersteunen je bij het bereiken van je doelen. Bijvoorbeeld: gezond leven, andere mensen leren kennen, leren omgaan met je beperkingen en achteruitgang voorkomen. Zoveel mogelijk samen met mensen die voor jou belangrijk zijn. En, als je wilt, kun je je inzetten voor mensen uit je buurt.

Hoe lang duurt het?

De ondersteuning duurt in principe 3 jaar. Dit kan eventueel op basis van jouw persoonlijke situatie (en afhankelijk van een beschikking of indicatie) worden verlengd.

Wat levert het op?

Door 'Thuishaven – beschermd wonen' woon je op een plek waar je je thuis voelt. Waar je je eigen leven kunt leiden. Met de ondersteuning die jij nodig hebt. Je kunt werken aan de dingen die jij wilt bereiken. Bijvoorbeeld op tijd opstaan. Jezelf verzorgen. En op tijd je medicijnen innemen, als je die nodig hebt. Kortom: werken aan je herstel en ontwikkeling.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

    Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

    Lees verder
  2. Uitkomsten lokale radendag worden verder besproken

    Begin april werd in centrum Djoj een dag georganiseerd voor lokale cliëntenraden SP en GZ. Centraal thema: hoe ontwikkelen we samen een goede visie en beleid op zeggenschap bij Pameijer? Het was een zeer geslaagde bijeenkomst. De uitkomsten ervan zijn nu verwerkt en worden verder besproken.

    Lees verder