Samen Stevig Staan

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Hebben jullie al veel meegemaakt? Is er veel ruzie in huis? De groepstraining Samen Stevig Staan helpt jullie bij het zelf oplossen van problemen. En bij een betere relatie hebben met elkaar.

Wat is Samen Stevig Staan?

Samen Stevig Staan is een behandelprogramma in de vorm van een groepstraining. Hier werken kinderen en jongeren met gedragsproblemen én hun ouders allebei aan de problemen waar zij in hun dagelijkse leven tegen aan lopen.

Voor wie is het?

De groepstraining is voor kinderen en jongeren van 9 tot 16 jaar met gedragsproblemen, die behandeling krijgen bij Pameijer. Daarnaast is de training bedoeld voor hun ouders.

Wat houdt het in?

Samen Stevig Staan bestaat uit een kindtraining en een oudertraining, die allebei in een groep worden gegeven. De onderwerpen van de kind- en oudertraining hebben met elkaar te maken. Tijdens de kindtraining oefen je via rollenspellen met het leren (her)kennen van gevoelens. En met het omgaan met boosheid en sociale problemen of lastige situaties. Tijdens de oudertraining oefen je met nieuwe opvoedvaardigheden, het positief omgaan met je kind, grenzen stellen en structuur bieden.

Wat levert het op?

Je leert hoe je beter met emoties om kunt gaan en hoe je samen problemen kunt oplossen. Dat kan leiden tot minder ruzie in huis. En een betere relatie met elkaar.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • De oudertraining bestaat uit 10 bijeenkomsten van 90 minuten per keer. Ouders volgen eerst 4-wekelijkse bijeenkomsten. Daarna start de kindtraining. Die bestaat uit 12 bijeenkomsten van 75 minuten per keer. Als de kindtraining is gestart, gaat de oudertraining over op één keer per twee weken.
  • De groep van kinderen bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder