Samen met Thuis

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Hebben jullie al veel meegemaakt? Gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan oplossingen. ‘Samen met thuis’ kan hierbij helpen.

Wat is ‘Samen met thuis’?

‘Samen met thuis’ is een combinatie van behandeling en ondersteuning: thuis en in een leergroep. Voor zowel kinderen/jongeren als hun ouders/verzorgers.

Voor wie is ‘Samen met thuis’?

‘Samen met thuis’ is voor kinderen/jongeren van 6 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers die hulp nodig hebben om de situatie thuis te verbeteren.

Wat houdt het in?

Als kind woon je tijdelijk een aantal dagen in een leergroep en enkele dagen ben je thuis. Zo krijgen jullie de rust om de situatie thuis te verbeteren. Samen kijken we waar je tegen aan loopt. En waar je ondersteuning bij nodig hebt. Je leert nieuwe vaardigheden. Zodat je beter om kunt gaan met moeilijke situaties. Op de dagen dat je thuis bent kan je meteen oefenen met wat je hebt geleerd. In kleine stappen ga je steeds meer dagen thuis wonen.

Als ouder krijg je ondersteuning thuis. Zo kun je werken aan de relatie met je kind. Daarnaast ondersteunen we je bij het aanpakken van acute problemen. We betrekken daarbij mensen uit jouw netwerk. Zij kunnen je helpen om moeilijke situaties zelf aan te pakken.

Wat levert het op?

Rust in huis. Jullie leren als gezin hoe je moeilijke situaties kunt aanpakken. De sfeer thuis is sterk verbeterd. En jullie weten bij wie je terecht kunt als je dingen niet alleen kunt oplossen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Jullie krijgen hulp thuis. Als kind ga je een aantal dagen per week naar een leergroep, waar je ook woont. Overdag ga je naar school. Als ouder krijg je ondersteuning thuis.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder