Ontwikkelcentrum jeugdigen intensief

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind alle kansen krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. In het Ontwikkelcentrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Wat is het Ontwikkelcentrum?

In het Ontwikkelcentrum biedt een team van pedagogisch medewerkers ondersteuning en behandeling. Samen met jullie stellen we ontwikkeldoelen vast. Je kind krijgt op basis van dit plan een programma aangeboden. Gericht op zowel zijn lichamelijke als mentale en sociale ontwikkeling. Binnen een veilig leerklimaat. We werken samen met het speciaal onderwijs om het lerend vermogen van kinderen en jongeren die daar aan toe zijn, te versterken.

Voor wie is het Ontwikkelcentrum?

Het Ontwikkelcentrum is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking en een ontwikkelachterstand. Zij hebben een ontheffing van de leerplicht.

Wat levert het op?

Je kind kan zich ontwikkelen en leren. Lichamelijk, mentaal en sociaal. Vanuit zijn eigen mogelijkheden. Samen met andere kinderen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • De grootte en samenstelling van de groep én de ondersteuning en behandeling zijn afgestemd op de behoefte van je kind. In de groep ‘intensief’ zijn zes kinderen en 2 pedagogisch medewerkers.
  • Je kind gaat maximaal 10 dagdelen per week naar het Ontwikkelcentrum. Dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie van je kind. En afhankelijk van een beschikking of indicatie. Ieder jaar bekijken we of aanpassing nodig is.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder