Ondersteuning op school

Je wilt graag dat je kind kan meedoen bij het (speciaal) onderwijs. Soms lukt dit alleen met extra ondersteuning. Zodat je kind zich optimaal kan ontwikkelen in een veilige omgeving. Samen met andere kinderen.

Wat is ‘Ondersteuning op school’?

Onze pedagogisch medewerkers helpen jouw kind en zijn leerkracht om het prettiger op school te krijgen. Jouw kind leert (praktische) vaardigheden. En hij leert de gewoontes en regels van de school begrijpen, zodat hij kan meedoen in de groep. Ook helpen we hem bij het maken van oefeningen of schoolopdrachten. We ondersteunen zijn leerkracht in hoe hij het beste met je kind kan omgaan. 

Voor wie is ‘Ondersteuning op school’?

‘Ondersteuning op school’ is voor kinderen en jongeren van 4 – 20 jaar met een verstandelijke beperking die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen meedoen bij het (speciaal) onderwijs. 

Wat levert het op?

Je kind kan meedoen bij het (speciaal) onderwijs. Op een veilige manier, zodat je kind zich optimaal kan ontwikkelen. Je kind voelt zich begrepen. Hij wordt door zijn leerkracht aangesproken op zijn eigen mogelijkheden en talenten.

Wat is nog belangrijk om te weten?

‘Ondersteuning op school’ kan flexibel worden gegeven, en op elke school. Dit is afhankelijk van de afspraken die wij kunnen maken met de school naar jullie keuze.

 

 

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder