Omgaan met verlies en rouw

Je wilt graag verder sterker en zelfstandiger worden. Aan je herstel werken. Of meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Je hebt al veel meegemaakt. En weet niet goed hoe je verder moet. Of je kunt door je eigen emoties niet veel doen. ‘Omgaan met verlies en rouw’ helpt je om met je veranderde situatie en deze emoties om te gaan. Je krijgt ruimte om over je verlies te praten.

Wat is ‘Omgaan met verlies en rouw’?

‘Omgaan met verlies en rouw’ is een serie individuele afspraken met een rouwbegeleider. Samen met hem/haar werk je aan dingen die voor jouw herstel belangrijk zijn.

Voor wie is het?

‘Omgaan met verlies en rouw’ is voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een (licht) verstandelijke beperking of met een psychische kwetsbaarheid, die voor een periode behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning bij het omgaan met verlies en rouw.

Wat houdt het in?

De ondersteuning bestaat uit individuele gesprekken. De aanleiding kan van alles zijn. Bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, het verlies van een baan of een scheiding. Of omdat je door een ziekte niet meer hetzelfde als vroeger kunt functioneren. Tijdens deze gesprekken leer je wat er gebeurt als je rouwt. En hoe je hiermee om kunt gaan. Waar mogelijk samen met mensen die voor jou belangrijk zijn.

Wat levert het op?

Je leert om beter met verlies of rouw te leven. Zodat jouw emoties jou niet meer belemmeren. En je kunt werken aan je herstel.

Hoe lang duurt het?

‘Omgaan met verlies en rouw’ bestaat uit gemiddeld 12 individuele gesprekken van 1,5 uur. Gedurende 8 maanden lang.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

  Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

  Lees verder
 2. Kick off campagne Nederland Onbeperkt

  Op donderdag 13 oktober is de landelijke publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’ gestart, georganiseerd door de VGN. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder