Omgaan met verlies en rouw

Je wilt graag verder sterker en zelfstandiger worden. Aan je herstel werken. Of meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Je hebt al veel meegemaakt. En weet niet goed hoe je verder moet. Of je kunt door je eigen emoties niet veel doen. ‘Omgaan met verlies en rouw’ helpt je om met je veranderde situatie en deze emoties om te gaan. Je krijgt ruimte om over je verlies te praten.

Wat is ‘Omgaan met verlies en rouw’?

‘Omgaan met verlies en rouw’ is een serie individuele afspraken met een rouwbegeleider. Samen met hem/haar werk je aan dingen die voor jouw herstel belangrijk zijn.

Voor wie is het?

‘Omgaan met verlies en rouw’ is voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een (licht) verstandelijke beperking of met een psychische kwetsbaarheid, die voor een periode behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning bij het omgaan met verlies en rouw.

Wat houdt het in?

De ondersteuning bestaat uit individuele gesprekken. De aanleiding kan van alles zijn. Bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, het verlies van een baan of een scheiding. Of omdat je door een ziekte niet meer hetzelfde als vroeger kunt functioneren. Tijdens deze gesprekken leer je wat er gebeurt als je rouwt. En hoe je hiermee om kunt gaan. Waar mogelijk samen met mensen die voor jou belangrijk zijn.

Wat levert het op?

Je leert om beter met verlies of rouw te leven. Zodat jouw emoties jou niet meer belemmeren. En je kunt werken aan je herstel.

Hoe lang duurt het?

‘Omgaan met verlies en rouw’ bestaat uit gemiddeld 12 individuele gesprekken van 1,5 uur. Gedurende 8 maanden lang.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.