Kamertraining

Je wil graag op jezelf wonen. En je eigen keuzes maken. En met een beetje hulp gaat je dat lukken. ‘Kamertraining’ helpt je daarbij.

Wat is ‘Kamertraining’?

Bij ‘Kamertraining’ ondersteunen we je om zelfstandig te worden. Je leert vaardigheden die je nodig hebt om op jezelf te wonen.

Voor wie is ‘Kamertraining’?

‘Kamertraining’ is voor jongeren vanaf 18 jaar tot 23 jaar, die op zichzelf wil-len wonen, maar daar nog wel ondersteuning bij nodig hebben. Bijvoor-beeld bij persoonlijke verzorging, het huishouden doen, het vinden van werk of een eigen woning huren (met of zonder ondersteuning). Je bent gemoti-veerd en in staat je te ontwikkelen. Je hebt of gaat op zoek naar dagbeste-ding (werk/school). Je bent bereid je financiën te regelen en staat open voor ondersteuning.

Wat houdt het in?

Je woont tijdelijk in een studio van Pameijer, met eigen keuken, toilet en douche. We begeleiden je in het aanleren van vaardigheden die je nodig hebt om invulling te geven aan je leven. Zo leer je zo zelfstandig mogelijk te worden, een sociaal netwerk te krijgen en in te zetten indien nodig. Je leert om kennis en vaardigheden op te doen om een beroep uit te oefenen. Om je huishouden te voeren en om je vrije tijd zo goed mogelijk in te vullen. Binnen het trainingshuis vinden we het belangrijk om te werken aan een ge-zonde manier van leven. Een manier van leven waar jij je fijn bij voelt.

Wat levert het op?

Je leert vaardigheden om zelf een eigen woning te huren (met of zonder ondersteuning). Je volgt een opleiding van jouw keuze. Of doet werk dat bij je past.

Wat is nog belangrijk om te weten?.

  • Je woont tijdelijk in een studio van Pameijer. De begeleiders van Pameijer zijn 24 uur per dag bereikbaar.
  • ‘Kamertraining’ duurt maximaal 2 jaar.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.