Gezinsondersteuning

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld door problemen met de opvoeding. Of met gezondheid of geld. Wil je als gezin sterker staan? ‘Gezinsondersteuning’ kan hierbij helpen.

Wat is ‘Gezinsondersteuning’?

Met ‘Gezinsondersteuning’ krijg je ondersteuning voor jou en je gezin. We helpen jullie om zelf meer grip te krijgen op problemen waar jullie als gezin tegen aan lopen.

Voor wie is ‘Gezinsondersteuning’?

‘Gezinsondersteuning’ is voor ouders/verzorgers van kinderen en jongeren tot 23 jaar die hulp nodig hebben om de situatie thuis te verbeteren. Hierbij hebben één of meerdere gezinsleden last van psychiatrische en/of problemen die te maken hebben met een (licht) verstandelijke beperking.

Wat houdt het in?

Een gezinsondersteuner onderzoekt samen met jou wat er aan de hand is en waar je hulp bij nodig hebt. Dit kunnen praktische problemen bij de opvoeding zijn. Of problemen die je in je dagelijkse leven ondervindt. We ondersteunen ook je kinderen als dat nodig is. Als ook hulp van buiten nodig is, trekken we samen op naar wie die hulp kan geven. We bespreken regelmatig of het de goede kant op gaat. Ons einddoel is dat jullie zelf verder kunnen. Met of zonder (lichte) ondersteuning.

Wat levert het op?

Rust in huis. Jullie leren als gezin hoe je moeilijke situaties kunt aanpakken. De sfeer thuis is sterk verbeterd. En jullie weten bij wie je terecht kunt als je dingen niet alleen kunt oplossen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Jullie krijgen hulp thuis.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder