Gespecialiseerde gezinsondersteuning

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld doordat sommige gezinsleden problemen hebben met hun gezondheid, met geld, met elkaar of met anderen. Of doordat een (volwassen) kind heel veel ondersteuning nodig heeft, waardoor andere gezinsleden overbelast raken. We gaan na hoe het komt dat het thuis niet gaat zoals jullie willen. We kijken wat jullie daaraan kunnen doen en hoe we jullie daarbij kunnen helpen.

Wat is ‘Gespecialiseerde gezinsondersteuning’?

Met ‘Gespecialiseerde gezinsondersteuning’ krijg je ondersteuning voor jou en je gezin. We helpen je om een gezinsleven te krijgen waar iedereen zich goed bij voelt. We bekijken wat elk gezinslid daaraan kan bijdragen en geven ieder de ondersteuning die hij of zij daarbij nodig heeft.

Voor wie is ‘Gespecialiseerde gezinsondersteuning’?

‘Gespecialiseerde gezinsondersteuning’ is er voor:

  • Gezinnen waarvan tenminste twee leden last hebben van psychiatrische en/of problemen die te maken hebben met een verstandelijke beperking. En die daarnaast ernstige problemen hebben op meerdere levensgebieden (multiproblematiek).
  • Gezinnen met een thuiswonend, volwassen kind met complexe problemen die te maken hebben met een verstandelijke beperking. En met een ontwricht gezinsleven.

Wat houdt het in?

We maken afspraken over de doelen die jullie willen bereiken. We geven elk van jullie de ondersteuning die daarbij nodig is. Als ook hulp van buiten nodig is, trekken we samen op naar wie die hulp kan geven. Met elk van jullie én met iedereen samen bespreken we regelmatig of het de goede kant op gaat. Ons einddoel is dat jullie zelf verder kunnen. Met of zonder (lichte) ondersteuning.

Wat levert het op?

De problemen groeien jullie niet meer boven het hoofd. Jullie kunnen op een prettige manier samenleven.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Jullie krijgen ondersteuning bij jullie thuis.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

  1. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

    Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

    Lees verder