Contextuele analyse

Je wilt een goede relatie met je gezin of familie. Maar loopt in je dagelijkse leven steeds weer tegen dezelfde dingen aan. Bijvoorbeeld problemen met gezinsleden of familieleden die voor jou belangrijk zijn. Soms komt dat omdat jullie op een bepaalde manier op elkaar reageren. Door gewoonten die in jouw gezin van herkomst zijn ontstaan. Zonder dat jullie dat zelf weten. ‘Contextuele analyse’ helpt je om deze gewoonten duidelijk te krijgen.

Wat is ‘Contextuele analyse’?

​Je voert vier of vijf gesprekken met een deskundige. Dat kan alleen, maar ook samen met anderen uit je familie. De gesprekken gaan over jouw gezin en familie.

Voor wie is het?

‘Contextuele analyse’ is bedoeld voor kinderen en volwassenen die willen werken aan een betere relatie met familieleden die voor hen belangrijk zijn. Ze willen elkaar beter begrijpen. En ze willen weten hoe het komt dat ze steeds dezelfde problemen hebben met elkaar.

Wat houdt het in?

De gesprekken gaan over jouw gezin en familie. Hoe gingen jullie vroeger met elkaar om? En hoe gaat het nu? Waar ben je tevreden over? Wat wil je anders? Met praktische hulpmiddelen zie je wat er gebeurt tussen jou en anderen in het gezin. En hoe dat in andere generaties in je familie ging. Je ontvangt een verslag van de gesprekken. Daarin staat wat er aan de hand is. En wat jij of andere gezin-of familieleden daar zelf aan kunnen doen. En welke ondersteuning jullie kunnen gebruiken om problemen op te lossen.

Wat levert het op?

Je krijgt een beeld van de relaties tussen jou en belangrijke personen in je gezin en oudere generaties in je familie. Ook krijg je zicht op de gewoonten in deze relaties. Hoe deze nog doorspelen in jouw leven en je eigen gedrag. Daardoor begrijp je elkaar beter. En kun je bepalen welke ondersteuning jullie nodig hebben om een beter contact met elkaar te krijgen.

Hoe lang duurt het?

Gedurende 3 maanden heb je 4 a 5 gesprekken van ongeveer 2,5 uur.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

    In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

    Lees verder
  2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

    Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

    Lees verder