Contextuele analyse

Je wilt een goede relatie met je gezin of familie. Maar loopt in je dagelijkse leven steeds weer tegen dezelfde dingen aan. Bijvoorbeeld problemen met gezinsleden of familieleden die voor jou belangrijk zijn. Soms komt dat omdat jullie op een bepaalde manier op elkaar reageren. Door gewoonten die in jouw gezin van herkomst zijn ontstaan. Zonder dat jullie dat zelf weten. ‘Contextuele analyse’ helpt je om deze gewoonten duidelijk te krijgen.

Wat is ‘Contextuele analyse’?

​Je voert vier of vijf gesprekken met een deskundige. Dat kan alleen, maar ook samen met anderen uit je familie. De gesprekken gaan over jouw gezin en familie.

Voor wie is het?

‘Contextuele analyse’ is bedoeld voor kinderen en volwassenen die willen werken aan een betere relatie met familieleden die voor hen belangrijk zijn. Ze willen elkaar beter begrijpen. En ze willen weten hoe het komt dat ze steeds dezelfde problemen hebben met elkaar.

Wat houdt het in?

De gesprekken gaan over jouw gezin en familie. Hoe gingen jullie vroeger met elkaar om? En hoe gaat het nu? Waar ben je tevreden over? Wat wil je anders? Met praktische hulpmiddelen zie je wat er gebeurt tussen jou en anderen in het gezin. En hoe dat in andere generaties in je familie ging. Je ontvangt een verslag van de gesprekken. Daarin staat wat er aan de hand is. En wat jij of andere gezin-of familieleden daar zelf aan kunnen doen. En welke ondersteuning jullie kunnen gebruiken om problemen op te lossen.

Wat levert het op?

Je krijgt een beeld van de relaties tussen jou en belangrijke personen in je gezin en oudere generaties in je familie. Ook krijg je zicht op de gewoonten in deze relaties. Hoe deze nog doorspelen in jouw leven en je eigen gedrag. Daardoor begrijp je elkaar beter. En kun je bepalen welke ondersteuning jullie nodig hebben om een beter contact met elkaar te krijgen.

Hoe lang duurt het?

Gedurende 3 maanden heb je 4 a 5 gesprekken van ongeveer 2,5 uur.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

  Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

  Lees verder
 2. Kick off campagne Nederland Onbeperkt

  Op donderdag 13 oktober is de landelijke publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’ gestart, georganiseerd door de VGN. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder