Contextuele analyse

Je wilt een goede relatie met je gezin of familie. Maar loopt in je dagelijkse leven steeds weer tegen dezelfde dingen aan. Bijvoorbeeld problemen met gezinsleden of familieleden die voor jou belangrijk zijn. Soms komt dat omdat jullie op een bepaalde manier op elkaar reageren. Door gewoonten die in jouw gezin van herkomst zijn ontstaan. Zonder dat jullie dat zelf weten. ‘Contextuele analyse’ helpt je om deze gewoonten duidelijk te krijgen.

Wat is ‘Contextuele analyse’?

​Je voert vier of vijf gesprekken met een deskundige. Dat kan alleen, maar ook samen met anderen uit je familie. De gesprekken gaan over jouw gezin en familie.

Voor wie is het?

‘Contextuele analyse’ is bedoeld voor kinderen en volwassenen die willen werken aan een betere relatie met familieleden die voor hen belangrijk zijn. Ze willen elkaar beter begrijpen. En ze willen weten hoe het komt dat ze steeds dezelfde problemen hebben met elkaar.

Wat houdt het in?

De gesprekken gaan over jouw gezin en familie. Hoe gingen jullie vroeger met elkaar om? En hoe gaat het nu? Waar ben je tevreden over? Wat wil je anders? Met praktische hulpmiddelen zie je wat er gebeurt tussen jou en anderen in het gezin. En hoe dat in andere generaties in je familie ging. Je ontvangt een verslag van de gesprekken. Daarin staat wat er aan de hand is. En wat jij of andere gezin-of familieleden daar zelf aan kunnen doen. En welke ondersteuning jullie kunnen gebruiken om problemen op te lossen.

Wat levert het op?

Je krijgt een beeld van de relaties tussen jou en belangrijke personen in je gezin en oudere generaties in je familie. Ook krijg je zicht op de gewoonten in deze relaties. Hoe deze nog doorspelen in jouw leven en je eigen gedrag. Daardoor begrijp je elkaar beter. En kun je bepalen welke ondersteuning jullie nodig hebben om een beter contact met elkaar te krijgen.

Hoe lang duurt het?

Gedurende 3 maanden heb je 4 a 5 gesprekken van ongeveer 2,5 uur.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Vaartochten met zeilschip Helena

  Wist je dat Pameijer samen met Reederij Oosterschelde dagtochten met een zeilschip organiseert?

  Lees verder