Buurtcirkel

Je woont op jezelf of wilt op jezelf gaan wonen. Maar je kent nog niet veel mensen in je buurt. Het lijkt je leuk om wat te gaan doen met anderen. Maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken. Misschien wil je iets voor een ander betekenen? En soms heb je zelf wat hulp nodig. Misschien is een Buurtcirkel dan iets voor jou.

Wat is een Buurtcirkel?

Een Buurtcirkel is een groepje mensen die bij elkaar in de wijk wonen. Ze kunnen elkaar helpen bij de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen, administratie of de tuin opknappen. Ook kunnen ze met elkaar leuke dingen gaan doen zoals een kopje koffie drinken of ergens wat gaan eten.

Voor wie is een Buurtcirkel?

Een Buurtcirkel is voor iedereen die op zichzelf woont of gaat wonen en dit af en toe lastig vindt. En die daar ondersteuning bij kan gebruiken. Bijvoorbeeld doordat je je eenzaam voelt of omdat je soms wat hulp nodig hebt bij het regelen van de dagelijkse dingen.

Wat houdt het in?

In een Buurtcirkel zitten 9 tot 12 mensen. Met deze mensen vorm je een groep en help je elkaar bij dagelijkse dingen. Of doe je iets gezelligs. Als deelnemer van een Buurtcirkel bepaal je zelf hoe jullie elkaar ondersteunen. In Buurtcirkel krijg je ook ondersteuning van een buurtcirkelcoach, voor dingen die je (nog) niet alleen kunt regelen. Bij de Buurtcirkel is ook een vrijwilliger, die in dezelfde buurt woont. Hij of zij is jullie aanspreekpunt en kan je wegwijs maken in de buurt.

Wat levert het op?

Met Buurtcirkel woon je zelfstandig, maar ben je niet alleen. Je leert andere mensen uit jouw buurt kennen. Zo heb je altijd iemand om mee te praten. En je leert hoe je zelf dingen kunt oplossen.

Ondersteuningen

Sluit map

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

    Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

    Lees verder
  2. Een sportieve dag voor een inclusieve samenleving

    Vrijdag 16 juni vond alweer de 21e editie van het Jan Last voetbaltoernooi plaats bij Sportpark 'Faas Wilkes' in Rotterdam.

    Lees verder