Naar dingen zelf doen pagina

Buurtcirkel

Je woont zelfstandig in je eigen huis (met of zonder individuele ondersteuning). Je ontmoet nieuwe buurtgenoten en doet samen leuke dingen. Je kunt bij elkaar terecht voor vragen of problemen. Als je elkaar helpt, heb je minder professionele ondersteuning nodig.

Mensen uit dezelfde wijk

In een Buurtcirkel zitten 9 tot 12 mensen uit dezelfde wijk. Iedereen woont zelfstandig in een eigen huis (met of zonder individuele ondersteuning). Samen vorm je een groep en help je elkaar bij dagelijkse dingen. Zoals met de administratie of met boodschappen doen. Of je doet iets gezelligs, bijvoorbeeld een keer samen eten of sporten.  Zo ben je van betekenis voor elkaar en hoor je er (weer) bij. Als deelnemer van een Buurtcirkel bepaal je zelf hoe jullie elkaar ondersteunen.

Vrijwilliger en coach

Aan Buurtcirkel doet ook een enthousiaste vrijwilliger uit de buurt mee. Hij of zij is het aanspreekpunt en kan jou wegwijs maken in de buurt. Ook is er ondersteuning van een Buurtcirkel-coach, voor dingen die je (nog) niet alleen kunt regelen.

Niet alleen

Zo ontwikkel je jezelf verder. Je staat sterker en krijgt meer grip op jouw dagelijkse leven. Je leert beter met anderen om te gaan en helpt hen met dingen die jij leuk vindt. Je kent mensen in de buurt en staat er niet alleen voor.

Meer informatie

Wil jij graag weten of er een buurtcirkel bij jou in de buurt is? Of heb je vragen? Neem dan gerust een kijkje op www.buurtcirkel.nl.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Opening expositie Raymond in politiecomplex Veilingweg

  Op dinsdag 16 mei opent Raymond, kunstenaar bij Atelier Herenplaats van Pameijer, zijn expositie in het politiecomplex aan de Veilingweg in Rotterdam. Kom langs en bekijk zijn 20 gedetailleerde tekeningen!

  Lees verder
 2. Ga in gesprek tijdens de Week van de Dialoog

  Tijdens de Nationale Week van de Dialoog organiseert Pameijer tussen 4 en 11 november 2016 weer verschillende gesprekken binnen en buiten Rotterdam. Gesprekken waarbij iedereen welkom is. Omdat we denken dat begrip voor elkaar bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder