Alles over opgroeien en opvoeden

Maak je je zorgen over de toekomst van het kind van een bekende? Gaat het bijvoorbeeld niet goed thuis of op school? Wil je overbelasting voor iemand voorkomen? Of is het echt crisis? En vind je het moeilijk om dit aan te kaarten of hulp te organiseren?  Samen zoeken we de beste oplossing. 

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Hebben jullie al veel meegemaakt? Is er veel ruzie in huis? De groepstraining Samen Stevig Staan helpt jullie bij het zelf oplossen van problemen. En bij een betere relatie hebben met elkaar.

Een kind met een verstandelijke beperking heeft speciale zorg nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Soms lukt het niet meer om die zorg thuis te bieden. Een kleinschalige woonvorm kan dan een oplossing zijn.

De zorg voor een kind of volwassene met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking kan intensief zijn. Met ‘Respijtzorg - logeren’ ontlasten we je tijdelijk en kun jij weer op adem komen.

Opgroeien gaat vaak met vallen en opstaan. Soms lukt dat (tijdelijk) thuis niet meer. Met crisisopvang kun je op adem komen. Samen werken we aan een oplossing.

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een gezinshuis een oplossing zijn.

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Hebben jullie al veel meegemaakt? Gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan oplossingen. ‘Samen met thuis’ kan hierbij helpen.

We ondersteunen je bij het versterken van jouw vaardigheden. In het Multifunctioneel centrum volg je (speciaal) onderwijs of loop je stage.

Je wil graag meedoen. Op school. Met je vrienden. Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Naschoolse dagbehandeling kan hierbij helpen.

Je wilt graag dat je kind kan meedoen bij het (speciaal) onderwijs. Soms lukt dit alleen met extra ondersteuning. Zodat je kind zich optimaal kan ontwikkelen in een veilige omgeving. Samen met andere kinderen.

Het Ontwikkelcentrum voor jongeren van 12 tot 18 jaar stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen en persoonlijke groei. Stap voor stap. Samen met specialisten, zoals een arts, orthopedagoog, psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en speltherapeut.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind alle kansen krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. In het Ontwikkelcentrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Als ouder wil je graag dat je kind alle kansen krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. In het Ontwikkelcentrum krijgt je kind de ondersteuning en behandeling die dit mogelijk maakt.

Wanneer je 18 jaar wordt, verandert er veel. Ineens ben je volwassen en worden er andere dingen van je gevraagd. Je gaat op zoek naar passend werk. Of verhuist naar een andere woning. En krijgt te maken met nieuwe mensen die jou ondersteunen. Dat kan best spannend zijn! ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ helpt je hierbij.

Je wil graag leren om op jezelf wonen. En je eigen keuzes te maken. ‘Voorbereidend kamertraining’ helpt je hierbij.

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een kleinschalige woonvorm een oplossing zijn.

Opvoeden met vertrouwen. Dat kan soms intensief zijn. Met ‘Praktische gezinsondersteuning’ ontlasten we je tijdelijk en kun jij weer op adem komen.

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld door problemen met de opvoeding. Of met gezondheid of geld. Wil je als gezin sterker staan? ‘Gezinsondersteuning’ kan hierbij helpen.

Ondersteuningen

Sluit map

Praktische stappen

  1. Stap 1 Welke hulp heb je nodig?
  2. Stap 2 Heb je een indicatie of een beschikking of een pgb?
  3. Stap 3 Wat moet je betalen?
  4. Stap 4 Wat spreken we samen af?
  5. Stap 5 Aan de slag

Advies nodig?

Heb je een vraag over deze stappen? Bel of mail gerust, we geven je graag advies.

010 271 00 00 info@pameijer.nl

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Denk je met ons mee?

We doen ons best om iedereen goed te helpen. Maar zorg kan natuurlijk altijd beter. Daar heb jij vast goede ideeën over. Die horen we heel graag! Of je nu cliënt, familielid of medewerker bent. Want hoe meer meedenkers, hoe beter.

Lees verder