Versoepelingen vanaf 26 juni: basisregels blijven belangrijk, bezoekregeling vervalt, Pameijer volgt landelijke richtlijnen

Het vaccineren tegen corona gaat hard. De besmettingscijfers dalen. De overheid heeft daarom besloten dat de meeste maatregelen niet meer nodig zijn. Dat is heel goed nieuws, ook voor Pameijer. Er komt veel meer ruimte, ook voor jou. We moeten wel 1,5 meter afstand blijven houden en de handen goed blijven wassen.

Beperkingen thuisbezoek vervallen

Vanaf 26 juni zijn er geen regels meer voor het aantal bezoekers. Cliënten die op een locatie van Pameijer wonen, hoeven zich niet meer te houden aan een maximaal aantal bezoekers per dag. Bezoek houdt zich nog steeds aan de basisregels en aan de 1,5 meter afstand en de specifieke bezoekregels van de locatie. Het kan wel zijn dat sommige locaties besluiten de regels aan te scherpen om kwetsbare cliënten te beschermen.

Beperkingen groepsgrootte buiten vervallen

Er zijn geen regels meer voor het aantal mensen in groepen binnen en buiten. Let wel op de 1,5 meter afstand van mensen buiten je woonlocatie, huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.

Minder vaak een mondkapje op

Mondkapjes zijn vanaf 26 juni alleen binnen verplicht als 1,5 meter afstand houden niet kan. Medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van Pameijer dragen alleen een mondkapje als er geen afstand gehouden kan worden. Dit geldt ook voor bezoekers. In het vervoer en op plekken waar anderhalve meter afstand niet mogelijk is, wordt een mondkapje gedragen.

Op maat versoepelen

Net als de overheid kijkt Pameijer ook continu hoe we versoepelingen kunnen doorvoeren, zodat er steeds meer mag en kan voor medewerkers, cliënten en hun verwanten. Omdat Pameijer veel verschillende cliënten en locaties heeft is het belangrijk dat we goed kijken wat er veilig en verantwoord mogelijk is. Het is belangrijk dat kwetsbare cliënten worden beschermd. En dat het aantal besmettingen laag is. Dat kan betekenen dat we op sommige locaties strengere regels hebben dan op andere locaties. Dit doen we om kwetsbare mensen te beschermen of als er bijvoorbeeld een besmetting is.

Houd je aan de basisregels

Het virus is niet weg. Blijf je daarom aan de 1,5 meter afstand en de basisregels houden. Ook als je gevaccineerd bent. Alleen zo voorkomen we dat mensen worden besmet. Houd vol! 

basisregels.PNG

Vertel het door