Update 10 april: Tijdelijk wonen Charloisse Lagedijk (CLD ) van start

Op 6 april heeft de tijdelijke woonlocatie aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam de deuren geopend om psychiatrische cliënten met het coronavirus op te vangen, totdat ze klachtenvrij zijn.

Samenwerking

Antes, Pameijer, CVD (Centrum voor Dienstverlening), NAS (Nico Adriaan Stichting) en het Leger des Heils hebben de handen ineen geslagen om in korte tijd opvang te realiseren op de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Deze locatie is voor bewoners BW en MO, positief getest die niet in de huidige locatie in isolatie kunnen. En voor ambulante cliënten, positief getest en die niet ziek genoeg zijn voor opname in het algemeen ziekenhuis, maar thuis zo weinig hulp hebben of krijgen dat het voor hun verzorging goed zou zijn om naar de CLD te gaan en er psychiatrisch geen opname indicatie is.

Ondersteuning cliënten

De cliënten die tijdelijk wonen op de Charloisse Lagedijk worden op dezelfde wijze ondersteund en verzorgd als zij gewend waren bij een van de vijf bovengenoemde organisaties. Het wordt nadrukkelijk geen medische voorziening. Zodra de cliënten klachtenvrij zijn, keren zij weer terug naar hun oorspronkelijke plek. 

Het CLD team

Een team van zeer gemotiveerde medewerkers vanuit de vijf bovengenoemde organisaties is op 6 april aan de slag gegaan. Ter voorbereiding heeft het team een kick-off gehad en is er proef gedraaid. We wensen het team heel veel succes! 

Vertel het door