woonlocatie IJsselmonde

Woonlocatie  IJsselmonde in Rotterdam is gericht op mensen met een dubbele diagnose (verslaving en psychiatrische problematiek).  De locatie bestaat uit 32 woningen verspreid door de wijk. Je hebt je eigen woning. Met de andere bewoners kun je koffie drinken, tv-kijken of kaarten in de gemeenschappelijke ruimte van éen van de woningen. Winkels en verschillende ov-haltes zijn dichtbij. Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar.

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit 32 woningen verspreid door de wijk. Je hebt je eigen woning, met je eigen voordeur, woonkamer, keuken en badkamer. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners  in de gemeenschappelijke ruimte van een woning aan de Groene Tuin. Deze is open van 8.00 tot 21.00 uur.  In dezelfde straat is ook het kantoortje van Pameijer.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Elke ochtend haal je je medicijnen op bij het kantoortje van Pameijer. Daar kun je ook een kopje koffie drinken. Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, ook samen met andere bewoners koffie drinken, tv-kijken of kaarten in de gemeenschappelijke ruimte van de woning aan de Groene Tuin .

"Ik krijg de ruimte om nieuwe dingen te leren. En ik mag fouten maken. Zonder de begeleiding was het niet zo goed met me gegaan."

John, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Groene Tuin 139 in Rotterdam. De woningen liggen in de groene wijk Tuinenbuurt,  tussen station Lombardijen en stadion De Kuip in. Winkelcentrum Keizerswaard ligt op loopafstand, maar je kunt er ook met het openbaar vervoer heen. Dichterbij, op het Kreekplein, is een kleine supermarkt. Winkelstrip Prinsenplein is ook op loopafstand. Er zijn haltes voor tram, trein en bus in de buurt. Het psychiatrisch centrum Delta en de instellingen Bavo en Bouman zijn dus goed bereikbaar.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.