woonlocatie Ambachtsplein

Bij woonlocatie Ambachtsland in de Rotterdamse wijk Zevenkamp woon je in een eigen appartement of studie. Als je zin hebt in gezelligheid, vind je de andere bewoners en wooncoaches in de ontmoetingsruimte. We besteden veel aandacht aan je eigen ontwikkeling en het vergroten van je zelfredzaamheid. De wooncoaches zijn van 8.00 tot 21.30 uur aanwezig. Daarna is er een slaapwacht elders aanwezig.

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit 12 appartementen en 2 studio woningen. Vanuit woonlocatie Ambachtsland worden ook 50 ambulante cliënten begeleid. Alle appartementen en studio’s hebben een eigen badkamer, toilet en keuken. Alle woningen bevinden zich rondom winkelcentrum Ambachtsland, bij metrohalte Ambachtsland. Heb je zin in gezelligheid, kopje koffie of een praatje? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches in de ontmoetingsruimte en het kantoor aan Imkerstraat 16.

24-uurs begeleiding

Eigen badkamer

Eigen voordeur

Eigen keuken

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder ?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Thuis zijn er momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met muziek luisteren, gamen of lezen, of een goed gesprek met je wooncoach. Je kunt, als je dat wilt, samen koffie drinken met andere bewoners. Soms organiseren we activiteiten, bijvoorbeeld met de feestdagen. Elk weekend is er een inloop van 14 uur tot 16 uur, hier worden spelletjes gespeeld, koffie gedronken en andere gezamenlijke activiteiten. 

"Er is veel aandacht voor eigenheid, je eigen ontwikkeling en het vergroten van je zelfredzaamheid."

Tom, wooncoach

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Imkerstraat 16 in Rotterdam, in de wijk Zevenkamp. Metrostation Ambachtsland is dichtbij en ook winkelcentrum Ambachtsland is op loopafstand. In de buurt zit ook een buurthuis, inloop en de Taka Tuka Tuin, een wijktuin. Je kunt er dus van alles doen!

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.