jongerenwoonvorm Dawesweg

Jongerenwoonvorm Dawesweg  is in de Rotterdamse wijk Ommoord, voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt je eigen kamer en er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je te ontwikkelen. In een veilige, huiselijke omgeving. Je eet samen met de andere jongeren en kunt samen tv-kijken of gamen in de woonkamer. En je gaat elke zomer op kamp, als je dat wilt!

Hoe woon je?

Er wonen in totaal 11 jongeren, verdeeld over 2 kanten van een groot huis. Aan elke kant wonen 5 jongeren, verdeeld over de eerste en tweede verdieping. Je hebt je eigen kamer.  Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer, keuken en woonkamer deel je met de andere jongeren.  Op de begane grond is de wasruimte, keuken, woonkamer én een tuin. Op de begane grond is ook één ‘oefenwoning’. Je hebt daar je eigen voordeur, maar maakt gebruik van de gezamenlijke keuken en woonkamer. Ook is er altijd één kamer beschikbaar voor zogenaamde ‘crisisopvang’.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt om je te ontwikkelen. We kijken naar jouw talenten en mogelijkheden. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Samen met jouw ouders of verzorgers. Overdag ga je naar school of (vrijwilligers)werk. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld bij je huishouden of je financiën. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school, je stage of (vrijwilligers)werk. Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Als je thuis komt heb je tijd voor jezelf. Of je krijgt therapie, als je dat nodig hebt. Aan het einde van de middag wordt er gekookt en eten we samen. Iedere bewoner heeft een vaste kookbeurt. Dan kook je samen met de groepsleiding. Als je daar aan toe bent, leer je ook om voor jezelf te koken. Na het eten hebben we elke avond iets anders te doen, zoals sporten, thema-avond, kamerschoonmaak of spelletjesavond.  Iedereen heeft een taak, zoals vegen of bijvoorbeeld de vaatwasser inruimen.  Soms heb je een gesprek met je begeleider. Zoek je gezelligheid? Dan kun je altijd terecht in de woonkamer. Om samen wat te drinken. Of om TV te kijken. In het weekend en in de vakanties doen we vaak samen leuke dingen. En iedere zomer kun je op kamp, als je dat wilt.

"Ik voel mij hier veilig. En weet bij wie ik moet zijn als ik een probleem heb."

Tarek, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Dawesweg 16 in Rotterdam. Dit is in de groene Rotterdamse wijk Ommoord, tegenover metrohalte Romeynshof.  We zitten op loopafstand van winkelcentrum Hesseplaats en Binnenhof.  Ook het grote overdekte winkelcomplex Alexandrium is dichtbij. En binnen 10 minuten fietsen ben je bij de Zevenhuizerplas en het strand Nesseland. 

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.