Indicatie of beschikking

Wil je ondersteuning krijgen van Pameijer? Dan heb je een indicatie met zorgzwaartepakket of een beschikking nodig. Wat is dit precies? En hoe kom je eraan?

Wat is een indicatie?

Een indicatie is een besluit over welke zorg jij nodig hebt. Je kunt een indicatie krijgen als je valt onder de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Dit betekent dat je voortdurend (intensieve) zorg nodig hebt in de nabije omgeving.

Hoe kan ik een indicatie aanvragen?

Een indicatie kun je aanvragen bij de organisatie CIZ. Dit kan online of per post. Op de website van het CIZ staat het aanvraagformulier. In dit formulier staat een lijst van documenten die je moet meesturen met je aanvraag. Deze staan ook apart genoemd op de website van het CIZ onder het kopje 'Wat stuur ik mee met de aanvraag?'.

Hoe werkt het precies?

Op de website van Zorgwijzer staat een handig overzicht met de verschillende stappen in het aanvragen van een indicatie. Neem gerust een kijkje!

Meer informatie?

Ga dan naar de website van het CIZ, daar helpen ze je op weg. Of bel ons eerst, dat mag altijd.

Wat is een beschikking?

Een beschikking is een besluit over welke hulp of ondersteuning jij nodig hebt. En of je dit vergoed krijgt.

Je kunt een beschikking krijgen als je valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. Bijvoorbeeld omdat je vanwege een (licht) verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid hulp nodig hebt bij wonen. Of als je ondersteuning nodig hebt om (weer) te gaan werken. Ben je onder de 18? Dan kun je met een beschikking ook hulp krijgen bij opgroeien.

Hoe kan ik een beschikking aanvragen?

Een beschikking kun je aanvragen bij het WMO-loket van je eigen gemeente. Hoe het precies werkt, verschilt per gemeente. In Rotterdam ga je eerst naar de Vraagwijzer. In andere gemeenten kun je direct  naar een wijkteam. Vraag dus na bij jouw gemeente waar je een beschikking kunt aanvragen.

Meer informatie?

Op de website van Zorgwijzer staat een handig overzicht met de verschillende stappen in het aanvragen van een beschikking. Neem gerust een kijkje! Of neem direct contact op met jouw gemeente.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.