WRAP® - Wellness Recovery Action Plan

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Aan je herstel werken. Of meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je al veel meegemaakt. Je hebt het gevoel dat je vaak tegen dezelfde dingen aan loopt. En weet niet goed hoe je dat kunt veranderen. Een WRAP® (Wellness Recovery Action Plan) helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is een WRAP®?

WRAP® is een zelfhulpinstrument waardoor je (meer) grip kunt krijgen en houden op je leven

Voor wie is het?

WRAP® is bedoeld voor iedereen die zelf iets wil doen om zich goed te voelen. Er zijn aparte WRAP® - groepen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met psychische kwetsbaarheden.

Wat houdt het in?

In een groep met andere mensen maak je zelf een persoonlijke WRAP®. Daarin staat wat jij nodig hebt om je dagelijks goed te voelen en wat je kunt doen als dat (even) niet het geval is. Je helpt elkaar en wisselt tips en ideeën uit.

Wat levert het op?

Je hebt meer zicht op wat jij nodig hebt om je dagelijks goed te voelen. Je leert herkennen wanneer het minder goed met je gaat en wat je kunt doen om weer te herstellen. Na afloop krijg je een certificaat en kun je je plan gebruiken op de momenten dat je het nodig hebt.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je kent het begrip ‘herstel’ en wilt verder werken aan je eigen herstel.
  • Twee ervaringsdeskundige WRAP®-facilitators begeleiden de bijeenkomsten. Zij hebben zelf ook moeilijke situaties overwonnen. En weten hoe zwaar het kan zijn om daarvan te herstellen.
  • De WRAP® bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur.
  • Er zijn minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Pameijer test robotkat

    Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

    Lees verder