WRAP® - Wellness Recovery Action Plan

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Aan je herstel werken. Of meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je al veel meegemaakt. Je hebt het gevoel dat je vaak tegen dezelfde dingen aan loopt. En weet niet goed hoe je dat kunt veranderen. Een WRAP® (Wellness Recovery Action Plan) helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is een WRAP®?

WRAP® is een zelfhulpinstrument waardoor je (meer) grip kunt krijgen en houden op je leven

Voor wie is het?

WRAP® is bedoeld voor iedereen die zelf iets wil doen om zich goed te voelen. Er zijn aparte WRAP® - groepen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met psychische kwetsbaarheden.

Wat houdt het in?

In een groep met andere mensen maak je zelf een persoonlijke WRAP®. Daarin staat wat jij nodig hebt om je dagelijks goed te voelen en wat je kunt doen als dat (even) niet het geval is. Je helpt elkaar en wisselt tips en ideeën uit.

Wat levert het op?

Je hebt meer zicht op wat jij nodig hebt om je dagelijks goed te voelen. Je leert herkennen wanneer het minder goed met je gaat en wat je kunt doen om weer te herstellen. Na afloop krijg je een certificaat en kun je je plan gebruiken op de momenten dat je het nodig hebt.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je kent het begrip ‘herstel’ en wilt verder werken aan je eigen herstel.
 • Twee ervaringsdeskundige WRAP®-facilitators begeleiden de bijeenkomsten. Zij hebben zelf ook moeilijke situaties overwonnen. En weten hoe zwaar het kan zijn om daarvan te herstellen.
 • De WRAP® bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur.
 • Er zijn minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Nieuwe werkervaringsplekken bij woningcorporatie Woonbron

  Op dinsdag 17 april maakten we het officieel: onze samenwerking met woningcorporatie Woonbron in Hoogvliet. Hierdoor kunnen 8 tot 12 cliënten van Pameijer werkervaring opdoen in de wijk. Karin Schrederhof, directeur Woonbron ZWS en Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer, ondertekenden het contract.

  Lees verder