Voorbereidend kamertraining

Je wil graag leren om op jezelf wonen. En je eigen keuzes te maken. ‘Voorbereidend kamertraining’ helpt je hierbij.

Wat is ‘Voorbereidend kamertraining’?

Bij ‘Voorbereidend kamertraining’ ondersteunen we je om zelfstandig te worden. Je leert vaardigheden die je nodig hebt om op kamers te kunnen gaan wonen.

Voor wie is ‘Voorbereidend kamertraining’?

‘Voorbereidend kamertraining’ is voor jongeren van 17 tot 21 jaar, die niet langer thuis kunnen wonen.

Wat houdt het in?

Je woont samen met een aantal jongeren in een huis van Pameijer. Je hebt daar een eigen kamer. Een vast team van begeleiders is 24 uur per dag aanwezig. Je krijgt ondersteuning bij alledaagse dingen: je geld beheren, huishoudelijke taken, contacten met anderen. Maar je leert ook hoe je kunt omgaan met emoties, hoe je goed in je vel zit en hoe je hulp kunt vragen. We ondersteunen je op school, met je familie of met je werk. En, als dat nodig is, met Justitie. Je leert hoe je beter met elkaar om kunt gaan. En wat je kunt doen als er dingen gebeuren die je niet wilt. We kijken naar wat jij goed kan. Naar wat je leuk vindt en wat je verder wilt ontwikkelen. Je maakt je eigen toekomstplan, zodat je goed voorbereid de volgende stap op weg naar zelfstandiger wonen kan zetten.

Wat levert het op?

Je leert vaardigheden om op kamers te kunnen gaan wonen. Je wordt steeds zelfstandiger. Je volgt een opleiding van jouw keuze. Of hebt werk dat bij je past.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je woont samen met leeftijdsgenoten in een huis van Pameijer. In een eigen kamer.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder