Toeleiden naar schuldhulpverlening

Je wilt graag van je schulden af. En je bent bereid om daar serieus aan te werken. Zodat je weer boodschappen kunt doen. En geen nieuwe schulden meer maakt. Weet je niet hoe je overzicht over je geld kunt krijgen? En hoe je alle papieren voor het aanmelden moet invullen? Dan kan ‘Toeleiden naar schuldhulpverlening’ een oplossing zijn.

Wat is ‘Toeleiden naar schuldhulpverlening’?

Met ‘Toeleiden naar schuldhulpverlening’ ondersteunen we je in de dingen die je moet doen om te worden toegelaten tot schuldhulpverlening.

Voor wie is ‘Toeleiden naar schuldhulpverlening’?

‘Toeleiden naar schulphulpverlening’ is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig uit de schulden komen. En die gemotiveerd zijn om nieuwe schulden te voorkomen.

Wat houdt het in?

​Samen met een medewerker van Pameijer en jouw wooncoach doe je alles wat nodig is om je te kunnen aanmelden bij de Kredietbank. Of bij een andere instelling voor schuldhulpverlening. Jullie brengen jouw financiën in kaart. Hoe sta je er voor? Waar heb je schulden? We benaderen jouw schuldeisers. En zorgen er voor dat alle rekeningen op tafel komen. Jullie maken een compleet dossier om je aan te melden. En bespreken hoe je nieuwe schulden kunt voorkomen.

Wat levert het op?

Na afloop weet je hoe je er financieel voor staat. Je weet waar je schulden hebt en hoe groot die zijn. Je bent klaar om je aan te melden bij de Kredietbank, of een andere instelling voor schuldhulpverlening.

Hoe lang duurt het?

Het traject om je aan te melden voor schuldhulpverlening duurt maximaal 3 maanden. Als je wordt aangenomen voor schuldhulp, volg je 3 jaar lang een traject om van je schulden af te komen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

Een paar dingen zijn nog belangrijk om te weten:

  • je moet echt gemotiveerd zijn om je geldproblemen op te lossen en nieuwe schulden te voorkomen. Als je eenmaal bent toegelaten voor schuldhulp, kun je extra ondersteuning van Pameijer krijgen om je geldzaken op orde te houden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Help judoka Amy Heinsmann naar de Special Olympic World Summer Games 2019!

    Amy, cliënt van Pameijer, is met 4 andere judoka’s geselecteerd voor de Special Olympic World Summer Games in Abu Dhabi. Help jij mee om haar droom waar te maken?

    Lees verder