Thuishaven - eigen woning

Je woont zelfstandig, in je eigen woning. Een thuis waar je prettig woont en jezelf kunt zijn. Dat vraagt soms veel van je. Een eigen huishouden runnen, de administratie doen. ‘Thuishaven – eigen woning’ helpt je daarbij.

Wat is ‘Thuishaven – eigen woning’?

Met ‘Thuishaven – eigen woning’ ondersteunen we je bij het zo zelfstandig mogelijk leven in je eigen woning.

Voor wie is ‘Thuishaven – eigen woning’?

‘Thuishaven – eigen woning’ is voor mensen die in aanmerking komen voor verblijf (wonen in een voorziening), maar die graag zelfstandig willen blijven wonen.

Wat houdt het in?

Bij 'Thuishaven-eigen woning' woon je zelfstandig in je eigen woning, in de buurt van een locatie van Pameijer. De wooncoaches van Pameijer zijn 24 uur per dag bereikbaar. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. We ondersteunen je bij het bereiken van je doelen. Bijvoorbeeld: een huishouden runnen en andere mensen leren kennen. Zoveel mogelijk, samen met mensen die voor jou belangrijk zijn. En, als je wilt, kun je je inzetten voor jouw buurt. We streven er naar dat je na één jaar weinig tot geen ondersteuning meer nodig hebt.

Hoe lang duurt het?

De ondersteuning duurt in principe 1 jaar. Dit kan eventueel op basis van jouw persoonlijke situatie (en afhankelijk van een beschikking of indicatie) worden verlengd.

Wat levert het op?

Door 'Thuishaven – eigen woning' kun je in je eigen woning blijven wonen. Met de ondersteuning die jij nodig hebt. Je kunt werken aan de doelen die jij wilt bereiken.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

    Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

    Lees verder